35 FETÖ'ci gazeteciye gözaltı kararı: Aralarında ünlü isimlerde var

35 FETÖ'ci gazeteciye gözaltı kararı: Aralarında ünlü isimlerde var

Fetullahçı terör örgütünün medya yapılanmasına ilişkin yeni bir operasyon başlatıldı.35 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

35 FETÖ'ci gazeteciye gözaltı kararı: Aralarında ünlü isimlerde var
16px
24px
30.08.2016 06:59
ABONE OLgoogle
Fetullahçı terör örgütünün medya yapılanmasına ilişkin yeni bir operasyon başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 35 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Soruşturmayı İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili İsmail Uçar ve Murat Çağlak yürütüyor.

Operasyonda aralarında gazetecilerin de bulunduğu 35 kişi hakkında gözaltı kararı var. Hakkında gözaltı kararı verilen Ergun Babahan, Prof. Dr. Osman Özsoy ile Şemsettin Efe’nin yurtdışında olduğu tespit edildi.

18'İ YURTDIŞINDA

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri FETÖ/PDY ile irtibatlı oldukları iddiasıyla haklarında soruşturma bulunan gazetecilerin adreslerinde arama ve gözaltı işlemi yaptı.

Dokuz şüphelinin gözaltına alındığı öğrenildi. 35 şüpheliden 18'inin yurtdışında bulunduğu tespit edildi. 8 şüpheliyi ise yakalama çalışmaları sürüyor.

GÖZALTINA ALINAN İSİMLER

Şüphelilerin gerek basın yayın organlarında gerekse de sosyal medya da Fetullahçı terör örgütü lehine propaganda yaptıkları, örgütün çıkarları doğrultusunda kamuoyunun algısını yönlendirmeye yeltendikleri belirtildi.

Evlerinde arama yapılan 9 kişi gözaltına alındı.

Hakkında gözaltı kararı verilen Ergun Babahan, Prof. Dr. Osman Özsoy ile Şemsettin Efe’nin yurtdışında olduğu tespit edildi.

GÖZALTINDAKİ 9 İSİM

Operasyonda İstanbul’da hurriyet.com.tr editörü Dinçer Gökçe, Nurullah Öztürk, Rasih Yılmaz , Murat Aksoy, Abdullah Alparslan Akkuş, İskender Yunus Tiryaki, Levent Arap; Ankara’da Ömer Şahin; Kocaeli’nde ise Ayhan Şimşek gözaltına alındı.

YAVUZ BAYDAR'IN EVİNE ÇİLİNGİRLE BASKIN

T24'te yer alan habere göre, Yavuz Baydar'ın evinde de arama yapıldığı öğrenildi. Baydar ve eşi evde olmadığı için kapıyı çilingirle açan polisin, arama ve tutanak tuttuktan sonra evden ayrıldığı bildirildi.

SABAH'TAN GÖZALTI LİSTESİ

Hükümete yakın Sabah gazetesi, medyaya yönelik operasyonda haklarında gözaltı kararı bulunlar isimleri yayınladı. Sabah'ın iddiasına göre hakkında gözaltı kararı bulunan isimler şöyle: Kerim Balcı, Gökçe Fırat, Osman Özsoy, İhsan Yılmaz, Ergun Babahan, Erhan Başyurt, Eyüp Can Sağlık, Kemal Gülen, Atilla Taş, Asım Yıldırım, Faruk Arslan.

ATİLLA TAŞ'TAN 'GÖZALTI' AÇIKLAMASI

Haber hakkında Twitter'daki hesabından bir açıklama yapan Taş, Hakkımda gözaltı kararı olsa haber verirler herhalde, kaçak falan da değilim. Kaçacak korkacak bir şeyim de yok zaten. Yerim yurdum belli. Yaram yok ki gocunayım. Söyleyin nereye veriyoruz ifadeyi, hemen geleyim" diye konuştu.
 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde