31 yaşında 300 milyonluk gayrimenkulü var

31 yaşında 300 milyonluk gayrimenkulü var

Yaklaşık 300 milyonluk gayrimenkule sahip Zarrab'ın gayrimenkulleri üzerinde yaklaşık 30 milyonluk banka ipoteği var.

31 yaşında 300 milyonluk gayrimenkulü var
16px
24px
21.10.2014 22:13
ABONE OLgoogle
Yaklaşık 300 milyonluk gayrimenkule sahip Zarrab'ın gayrimenkulleri üzerinde yaklaşık 30 milyonluk banka ipoteği var. Zarrab'a en çok kredi veren banka ise Genel Müdürü 17 Aralık operasyonuyla tutuklanan Halk Bankası!

Aydınlık gazetesinden Bekir Batu, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda tutuklanarak 70 gün cezaevinde kalan ve savcılığın hakkında takipsizlik kararı verdiği İranlı İşadamı Reza Zarrab'ın mal varlığını yazdı.

Dönemin 3 bakanına milyonlarca dolar rüşvet dağıtmakla suçlanan Zarraf ve şarkıcı eşi Ebru Gündeş'in serveti dudak uçuklatan cinsten.

Zarrab'ın birçok gayrimenkulünü, genel müdürü de aynı operasyonda tutuklanan Halk Bank'tan çektiği kredilerle satın aldığı ortaya çıktı.

Habere göre Zarrab'ın gerek kendi üzerine gerekse şirketleri üzerine kayıtlı gayrimenkullerinin değeri yaklaşık 300 milyonu (100 milyon dolar) buluyor. Nakit paralar, ziynet eşyaları, her türlü binek araçlar ve hava araçları bu hesabın dışında olduğu için Zarrab'ın gerçekteki servetinin çok daha fazla olduğu tahmin ediliyor.

31 YAŞINDA 100 MİLYON DOLAR GAYRİMENKULU VAR

Peki babası Hossein, annesi Shahen olan 12 Eylül 1983 İran- Tahran doğumlu Bakırköy nüfusuna kayıtlı Reza Zarrab'ın Türkiye'deki gayrimenkulleri ve mal varlığı neler? Reza Zarrab olan ismini ''Rıza Sarraf'' olarak Türkçeye çeviren İranlı işadamı Türkiye'de sadece İstanbul'da gayrimenkul yatırımı yapmış. İşte Türkiye'nin gündeminden düşmeyen ve serveti her zaman merak konusu olan Zarrab'ın kimsenin bilmediği gayrimenkulleri...

KANLICA'DA BOĞAZA SIFIR YALI

62 daire, boğazda yalı, boğaz manzaralı köşk, otel, fabrika, ofis katları, 62 daire, boğazda yalı, boğaz manzaralı köşk, otel, fabrika, ofis katları

- İstanbul Boğaz'ında tarihi yalı. Beykoz Kanlıca'daki yalı 116 ada 4 parsel üzerinde yer alıyor. 350 metrekarelik yalının üzerinde İstanbul 18. Sulh Ceza Mahkemesi'nden gönderilen müzekkere yazısı mevcut. Yalıda HSBC Bank'ın 9 milyonluk banka ipoteği bulunuyor. İpotek tarihi ise 6 Temmuz 2011. Zarrab'ın yaklaşık 10 milyon değerindeki yalısı, aynı zamanda hemen bitişikteki eşi Ebru Gündeş'e ait yalıyla komşu. Tapusu ünlü şarkıcı Gündeş'e ait komşu yalının üzerinde de Garanti Bankası'nın 6 milyon 890 bin liralık ipoteği bulunuyor.

BÜYÜKÇEKMECE'DE 47 DAİRE

İranlı işadamı Reza Zarrab'ın en dikkat çeken gayrimenkullerinden 47'si Büyükçekmece'de yer alıyor. Tapuda, Gürpınar Mahallesi 959 ada 9 parsel üzerinde 2 bin 184 metrekarelik alanda kurulan Bella Park Sitesi'nde yer alan tam 47 adet daire (birkaç tanesi dükkan) Zarrab'ın üzerine tapulu. Toplam 62 adet dairenin bulunduğu sitede tam 47 adet gayrimenkulü bulunan Zarrab, bu daireleri 22 Kasım 2011 tarihinde üzerine tescil ettirdi. Turgut Özal Caddesi ile Göztepe Caddesi'nin kesiştiği noktada yer alan sitenin ismi, Zarrab'ın eski şirketlerinden Bella'nın isminden esinlenmiş. Zarrab'ın 47 adet dairesinin hiçbirinde ipotek bulunmuyor. Söz konusu dairelerden büyük bir kısmının halen yaklaşık 350-400 bin liradan satışa çıkarıldığı gözlendi.

TUZLA AYDINLI'DA FABRİKA

Tuzla Aydınlı Mahallesi'nde sanayi bölgesinde fabrika. Aydınlı KOSB'de yer alan fabrika, 2 bin 700 metrekarelik alanda kurulmuş. 7231 ada 15 parsel üzerinde bulunan fabrika, 2. Sanayi Caddesi üzerinde yer alıyor. 2013 yılında Reza Zarrab'ın üzerine tapulanan fabrikada, Ziraat Bankası'nın tam 3.5 milyon liralık banka ipoteği bulunuyor.

BAKIRKÖY'DE 3 SÜPER LÜKS DAİRE

Bakırköy Kartaltepe Mahallesi'nde 257 ada 38 parsel üzerinde yer alan Novus Residence'ta 3 adet süper lüks daire. 8. katta yer alan dairelerin üzerinde Halk Bank bünyesindeki Halk Finansal Kiralama A.Ş'nin 3 milyon liralık ipoteği bulunuyor.

METROPORT BUSIDENCE PLAZA'DA OFİS KATLARI

Zarrab'a ait ofis katları Bahçelievler'deki Metroport Busidence Plaza'da yer alıyor. Tapuda Bakırköy Kartaltepe Mahallesi 251 ada 27 parsel üzerinde yer alan plazadaki 2 ofis katı, Zarrab'ın üzerine 25 Temmuz 2009 yılında kaydedildi. Zarrab'ın şirketi Royal Holding'in merkez adresi olarak gösterilen ofis katlarının üzerinde Halk Bank bünyesindeki Halk Finansal Kiralama A.Ş'nin 3 milyonluk ipoteği bulunuyor.

ESENYURT'TA 12 LÜKS DAİRE

- İstanbul'un Esenyurt ilçesi Ekşinoz Köyü'nde 1240 ada 26 parsel üzerindeki 2 Bloklu binada tam 12 adet daire. 12 Haziran 2013 tarihinde tapusu Zarrab'ın üzerine geçirilen dairelerden 3 tanesi çatı katı. Zarrab'ın dairelerinin üzerinde banka ipoteği mevcut. 17 Aralık operasyonunda genel müdürü de tutuklanan Türkiye Halk Bankası 2.5 milyonluk alacağına karşılık bu dairelere, 17 Eylül 2013 tarihinde ipotek koydurdu.

FATİH'DE 30 METREKARELİK DÜKKAN

Zarrab'ın Fatih Çarşı'daki 30 metrekarelik dükkanı tapuda 7 pafta, 2772 ada 48 parsel üzerinde yer alıyor. Dükkan'da Halk Finansal Kiralama A.Ş'nin tam 5 milyonluk banka ipoteği bulunuyor. Kapalı Çarşı bölgesinde bulunan dükkan oldukça değerli.

BANKA İPOTEĞİ NEDİR?

Bankaların, kullandırdıkları kredi alacaklarına karşılık kredi verdikleri kişi ya da kuruma ait gayrimenkullere tapuda ipotek koydurmasına banka ipoteği denir. Tapu kayıtlarına işletilen ipotekler, bankaların alacaklarını teminat ve güvence altına almak amacıyla yapılır. Alacaklı bankanın ve ipotek miktarının tapuya kaydedilmesinden sonra, söz konusu gayrimenkul satılsa bile öncelikle ipotek bedeli alacaklı bankaya ödenir. Bankalar kredi verme işleminin tamamlanmasıyla birlikte kredi kullanan ilgili kişi ya da kurumların gayrimenkullerine - taşınmazlarına ipotek koydurabilir ve alacaklarının ödenmemesi durumunda bu gayrimenkulleri icra yoluyla satışa çıkartabilir. Bu yüzden bankalar, kredi kullanacak kişi ve kurumlardan üzerlerine kayıtlı tapuları kredi başvurusu sırasında özellikle isterler.

Aydınlık Zarrab'ın şirketleri ve eşi Ebru Gündeş'in mal varlığını ise yarın açıklayacağını yazdı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde