300 milyon TL borcu var Esse’nin mağazalarına ne oldu?

300 milyon TL borcu var Esse’nin mağazalarına ne oldu?

Türkiye’nin önemli mutfak ürünleri perakendecisi Esse, Eylül ayından itibaren nakit sıkışıklığına girmişti.. Son durum ne?

300 milyon TL borcu var Esse’nin mağazalarına ne oldu?
16px
24px
16.02.2017 15:13
ABONE OLgoogle

Esse ile ilgili gelişmeler ilk olarak kulis sayfalarımızda yer almıştı. 2016 Kasım-Aralık aylarında yazdığımız kulislerde Esse’nin durumunu uzun uzun anlatmıştık.

Türkiye’nin önemli mutfak ürünleri perakendecisi Esse, Eylül ayından itibaren nakit sıkışıklığına girmiş, mağazaya ürün veren tedarikçilerle beş toplantı yapmıştı.

Esse’de son durum raporu: 300 Milyonluk borç ne oldu?

Esse’nin tedarikçilerine ve bankalara olan borcunun 300 milyon TL’nin üzerine çıktığını yazmış, bu konuda tedarikçileriyle yeni bir ödeme planı ve yapılanma üzerine müzakereler yaptığını belirtmiştik.

Toplantılarda alacaklarını sigortalayan büyük tedarikçilerin eli sağlamdı. Küçüklerin riski daha büyük olduğu bilgilerine ulaşmıştık.

Esse’de neler oluyor? 300 Milyonluk dev borç nasıl ödenecek?

Esse’nin kurtuluş planlarından ortak kurulacak “Sektör A.Ş.”nin adının geçtiğini belirtmiştik. Ancak sonrasında işler pek planlandığı gibi gitmedi.

Birçok noktada Esse mağazaları kapandı. İstinyePark, Akasya AVM bunlardan bazıları. Faaliyette olan mağazalarda da neredeyse ürün kalmamıştı.

Dev mağazalar zinciri çöktü, birer birer kapanıyor

Son günlerde bazı mağazaların hareketli olduğunu, yeni mallar geldiğini, ürün sayısının arttığını görüyoruz. Bunu da belirtmekte fayda var. 

Esse'yi 300 Milyonluk borçtan kurtarma formülü

Esse’nin mağazaları AVM’lerin en iyi ve köşebaş noktalarında idi. Malum bu mağazaların çoğu kapandı. Peki, boşalan mağazaların yerleri ne olacak?

Duyduğumuza göre bazı markalar bu yerleri kiralamak için AVM yönetimlerinin kapısını çalmaya başlamış. Bakalım Esse’nin eski mağazalarının yerlerinde hangi markaları göreceğiz?

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde