300 milyon Euro tazminatla görevinden alınıyor

300 milyon Euro tazminatla görevinden alınıyor

İtalyan Ferrari’nin efsane başkanı Luca Cordero Di Montezemolo 300 milyon Euro tazminatla görevinden alınıyor.

300 milyon Euro tazminatla görevinden alınıyor
16px
24px
09.09.2014 11:52
ABONE OLgoogle
İtalyan Ferrari’nin efsane başkanı Luca Cordero Di Montezemolo 300 milyon Euro tazminatla görevinden alınıyor. Ferrari’nin bağlı olduğu Fiat-Chrysler Grubu’nun CEO’su Sergio Marchionne, “6 yıldır Formula 1’de dünya şampiyonu olamayan bir takımın başındaki vazgeçilemez biri olamaz. Taze kan gerekli” açıklaması yaptı.

ÖNCEKİ gün yapılan Formula 1 İtalya Grand Prix’sinde hezimete uğrayan Ferrari takımının sorumlusu efsane başkan Luca Cordero Di Montezemolo’nun bağlı olduğu Fiat-Chrysler Grubu CEO’su Sergio Marchionne tarafından görevden azledileceği haberi 
İtalya’yı sarstı. En son 2007 yılında F1 şampiyonu olan Ferrari’nin o dönemden sonra ki başarısızlıklarından sorumlu tutulan Montezemolo’nun 300 Milyon Euro tazminat alacağı söylentileri de dudak uçuklattı.

TAZE KAN GEREKİYOR

F1’in İtalya ayağında Ferrari’nin baş pilotu Fernando Alonso’nun teknik arızadan yarışı terk etmesi,  Kimi Raikkonen’in de 9’uncu sırada bitirebilmesi üzerine Marchionne, “6 yıldır dünya şampiyonu olamayan bir ekibin başında ki şahıs artık vazgeçilemez değildir. Acil taze kan gerekiyor” diyerek Montezemolo’nun biletini kestiğini ima etti. Sergio Marchionne Cernobbio’da düzenlenen ‘Ambrosetti’ forumunda sesini yükselterek, “Devlet başarısızları desteklemekten vazgeçmeli. Hiç kimsenin dokunulmazlığı olmamalı. 6 yıldır büyük ümitlerle bir şampiyonluk bekliyoruz. İtibarlı Ferrari pistlerde sürünüyor. Bunu engelleyeceğiz” dedi. 

Bu arada Fiat fabrikalarının sahibi Agnelli ailesinin de sadık yönetici Montezemolo’nun görevden alınmasına sıcak baktığı ancak yüksek tazminatı nedeniyle pazarlığa oturmayı tercih ettiği de öğrenildi. Ferrari’nin Başkanı Luca Cordero Di Montezemolo ise Sergio Marchionne’nin çıkışını, “Biz iki iyi dostuz. Evet bende bu fabrikanın bir çalışanıyım. Eğer bir çalışan verimli olamıyorsa o benim içinde geçerlidir. Benim 2016’ya kadar sözleşmem var. Ancak alınacak her türlü karara saygım olur. İstifa edip etmeyeceğimi Fiat yöneticileri ile görüşmem belirleyecek. Ne var ki Ferrari markasının dünyada satışları rekor kırıyor ve araç yetiştiremiyoruz. Bu açıdan da gelişmeleri ele almak gerek” açıklamasını yaptı.

23 yıldır direksiyonda

1991’den bu yana kesintisiz Ferrari yarış takımının başında bulunan Montezemolo daha öncede 1973-77 yılları arasında Ferrari’nin CEO’su olarak iki şampiyonluk görmüştü. 1950 yılında F1’de ilk yarışını gerçekleştirdi.  207 kez pole position’dan yarışa başladı, 13.672 kez pist turunu önde geçti, 883 Gran Prix’e katıldı. 680 kez şeref kürsüsüne çıktı,15 kez Dünya pilotlar şampiyonluğu kazandı.221 birincilik aldı. Son kez 2007’de dünya şampiyonu oldu. 16 kez takım olarak birinci sıraya oturdu.
Reha Erus/Hürriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde