300'den fazla şirketi kara listeye aldı

300'den fazla şirketi kara listeye aldı

300'den fazla şirketi kara listeye aldı, liste her ay güncellenecek

300'den fazla şirketi kara listeye aldı
16px
24px
12.05.2017 07:43
ABONE OLgoogle

Uzun çalışma saatleri ve yaşlı işçilerle çok çalışmaya bağlı olarak işçi ölümleriyle gündeme gelen Japonya, şirketler için kara liste açıklamaya başladı.

İlk kez bu hafta açıklanan ve toplam 334 şirketin yer aldığı kara listede Panasonic, Dentsu, Japan Post gibi dünya genelinde tanınan şirketler de yer alıyor.

Kara liste uygulaması, tespit ve ifşa tekniğiyle Japonların "Karoshi" dedikleri çok çalışmaya bağlı ölümlerin önüne geçmeyi hedefliyor.

KARA LİSTENİN YAPTIRIMI YOK

Japonya Çalışma Bakanlığı'nın haberine göre Panasonic ve Detnsu illegal uzun çalışma saatleriyle suçlanırken, Japan Post çalışmaya bağlı sakatlanmalarla kara listede yer alıyor. Kara listede yer almanın şirketler kesin bir yaptırımı ise bulunmuyor, ancak kamu yararına bir soruşturma açılır ve suç kesinlik kazanırsa cezai yaptırım başlıyor.

REFORM BEKLENİYOR

Japonya kamuoyu uzun süredir çok çalışmaya bağlı işçi ölümlerine tepkili ve konu Başbakan Shinzo Abe'nin reform planları arasında yer alıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde