3 ayda 534 Milyonluk satış: Büyükyalı neden bu kadar ilgi görüyor?

3 ayda 534 Milyonluk satış: Büyükyalı neden bu kadar ilgi görüyor?

Kazlıçeşme’de toplam 111 dönümlük arazide yükselecek Büyükyalı İstanbul, Avrasya Tüneli'yle birlikte yatırımcıların ilgi odağı oldu.

3 ayda 534 Milyonluk satış: Büyükyalı neden bu kadar ilgi görüyor?
16px
24px
20.01.2017 12:14
ABONE OLgoogle

Özak GYO, Ziylan Grup ve Yenigün İnşaat’ın, Emlak Konut GYO güvencesiyle Kazlıçeşme Sahil Yolu’nda hayata geçirdiği Büyükyalı İstanbul, Avrasya Tüneli'nin açılmasıyla birlikte yatırımcıları ilgi odağı haline geldi...

1.400 üniteden oluşan ve toplam 4.2 milyar TL yatırım değerine sahip projeye yerli ve yabancı yatırımcılar büyük ilgi gösteriyor.  20 Aralık’ta açılan Avrasya Tüneli Kazlıçeşme’yi İstanbul’un en değerli yerleşim merkezlerinden biri haline getirdi. 

3 AYDA 534 MİLYON TL'LİK SATIŞ YAPTI

Büyükyalı İstanbul, 2016’nın son 3 ayında 534 milyon 56 bin 158 TL satış geliri elde etti. Eylül ayında gerçekleştirilen lansmanın ardından, kısa sürede başarılı sonuçlara ulaşan Büyükyalı, Emlak Konut GYO’nun en çok satılan projeleri arasında yer aldı. Söz konusu satış performansıyla Büyükyalı, 2016’nin son çeyreği için hedeflenen cironun %30 üzerine çıktı.

‘Büyükyalı’da musluklardan akan Terkos suyu içilebilecek’

Büyükyalı’nın gördüğü ilgi hakkında bilgi veren Özak GYO Genel Müdürü Fatih Keresteci, sorularımızı cevaplandırdı...

- Fatih bey öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

İTÜ Mimarlık Fakültesi’nden mezun olduktan sonra, İTÜ’de mimarlık MBA programını tamamladım. Sonrasında iş hayatına atılarak sektörde, gayrimenkul geliştirme ve satış, pazarlama odaklı poziyonlarda çalıştım.
Özak GYO’da İş Geliştirme Müdürü olarak başladığım görevime, son 1 yıldır Özak GYO Genel Müdürü olarak devam ediyorum.  

- Büyükyalı projesinde ilk etap satışları ne durumda?

Özak GYO olarak, Emlak Konut güvencesiyle, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat ile birlikte İstanbul Kazlıçeşme sahil yolunda yükselen, standartlarında bir “yeni şehircilik” projesini, Büyükyalı adıyla 2016 yılında hayata geçirmeye başladık. Sadece içinde yaşayanlara değil, bulunduğu bölgeye de önemli değerler katarak, çevresiyle bütünleşik bir yerleşim alanı kuracak Büyükyalı, henüz lansmana çıkmadan yatırımcıların ilgisi çekmeye başlamıştı. İstanbul’un yeni “deniz semti”nde; meydanları, kültür merkezi, açık ve kapalı spor alanları, çocuk parkları, kafe ve restoranları, manavı, pastanesi, okulu ve camisi gibi birçok unsuruyla, gerçek mahalle kültürü yaşatılacak. Toplam 111 dönümlük arazide yükselecek Büyükyalı’da, şu ana kadar 810 ünite satışa sunuldu. Büyükyalı’ya duyulan ilgi, lansmanın ardından katlanarak devam etti. Satış ofisimizde ciddi bir yoğunluk yaşıyoruz. Önümüzdeki dönemde yatırımcı ilgisinin artarak devam edeceğine eminiz

- Avrasya Tünelinin açılmasıyla projeye olan talep nasıl değişti?

İki kıta arasında hızlı ve konforlu yolculuk için modern bir çözüm sunan Avrasya Tüneli’nin açılış heyacanını 20 Aralık tarihinde hep birlikte yaşadık. Büyükyalı’nın, Kazlıçeşme sahil yolunda Avrasya Tüneli’ne en yakın yeni yaşam alanı olması, heyecanımızı daha da artırdı. Tünele sadece 3 km uzaklıkta bulunan Büyükyalı, denizyolu, karayolu ve raylı sistemin tüm alternatiflerini sunan merkezi konumuyla, trafiği sorun olmaktan çıkarıyor. Tünelin hizmete girmesiyle bugüne kadar hep vurguladığımız ulaşım avantajı çok daha net ortaya çıkarken, yatırımcıların bu durumu deneyimleyebilmesi, projemize gösterilen ilginin daha da artmasını sağladı. Halen devam eden altyapı ve ulaşım yatırımları tamamlandığında değeri büyük oranda artacak bir bölgede yer alan Büyükyalı, bugünden geleceği gören yatırımcılara benzersiz bir fırsat sunuyor. 

Avrasya Tüneli açıldı, Kazlıçeşme değerine değer kattı

- Projeye yabancılardan ilgi nasıl?

Bizim projemiz, konsepti ve kalitesiyle, İstanbul kıyı şeridinde uluslararası beklentileri karşılayacak kapasiteye sahip. Bu sebeple, projemizi tasarlarken, sadece Türkiye için değil uluslararası düzeyde tasarladık. İstanbul’un yatırım cazibesini de dikkate alan ve Ortadoğu ve komşu ülkelerle birlikte Avrupa’dan da projemize ilgi gösteren çok sayıda yatırımcı var. Yabancı yatırımcılarına ilgisinin devam edeceğine inanıyoruz. 

-  Büyükyalı projesinin diğer projelerden en önemli farkı nedir?

Büyükyalı’nın, dünyanın en etkileyici şehirlerinden İstanbul’un ‘gurur abidesi’ projelerinden biri olacağına inanıyoruz. Büyükyalı İstanbul’da, Chapman Taylor’la birlikte, dünyada kentsel dönüşümün en çok örnek aldığı mimari anlayışı uyguluyor ve projeyi tamamen duvarlarla örülü bir yer olmaktan çıkarıyoruz. Büyükyalı İstanbul’la hayalimiz, yeni şehircilik anlayışı çerçevesinde, sakinlerinin günlük ihtiyaç ve konforu için her türlü imkânı sunan, birlikte yaşama değerini odağına alan, güvenli ve iyi bir yaşam vaat eden, yeni bir semt kültürüne zemin yaratmak.

Projede yer alan 4 ana kapı, Büyükyalı İstanbul’daki meydan ve ortak alanlara güvenli bir şekilde giriş çıkışı sağlıyor. Bu nedenle projemizi ‘4 mahalle, 1 semt’ olarak tanımlıyoruz. Kentsel doku olarak kente açık, proje içerisindeki konutlar kendi içinde kapalı ve yüksek güvenliği olan sitelerden oluşacak. 

Sadece içinde yaşayanlara değil, bulunduğu bölgeye de önemli değerler katacak, çevresiyle uyumlu ve bütünleşik bir yerleşim alanı kurmayı hedefliyoruz. Meydanları, kültür merkezi, açık ve kapalı spor alanları, çocuk parkları, kafe ve restoranları, manavı, pastanesi, okulu ve camisiyle gerçek mahalle ve komşuluk kültürünü yaşatacak bir projeyi İstanbul’a kazandıracağız.  Büyükyalı, bulunduğu lokasyonun yanı sıra yakın çevresindeki, yeni sahilyolu şehir parkı, kültür vadisi gibi projelerle kısa sürede bir cazibe merkezi haline gelecek.

Böyle bir lokasyonda bu ölçekte bir projenin bir daha yapılması çok zor. Bu yüzden Büyükyalı sunduğu avantajlarla çok öne çıkan ve gerçek anlamda fırsatlar sunan bir proje.  

BÖLGE YÜZDE 100'ÜN ÜZERİNDE DEĞERLENECEK

- Yatırımcılara yüzde kaç prim vaat ediyorsunuz?

Geçtiğimiz günlerde Zeytinburnu Belediyesi tarafından bağımsız gayrimenkul raporunun sonuçları kamuoyuyla paylaşıldı. Kazlıçeşme sahil bandı yatırımcısına, Barselona ve Londra’da yeniden inşa edilen kıyı bandının avantajlarını sunacak. Bu metropollerde yenilenen alanların ortak özelliklerini; deniz kıyısında bulunmak, kent merkezine yakınlık, ulaşım ve erişim olanaklarının yüksek olması şeklinde özetleyebiliriz. Bu özelliklerin hepsi Kazlıçeşme bölgesinde de mevcut. Yanı sıra Avrasya Tüneli ve Marmaray gibi metropolün karşı kıyıya bağlantısını sağlayan noktaların yakınında yer alması ve Tarihi Yarımada’ya komşu konumu bölgenin değerini bir kat daha artırıyor. Tüm bu verilerden hareketle sahil bandında metrekare fiyatı bazında, önümüzdeki 5 yıl içerisinde %100’ün üzerinde bir artış olacağı öngörülüyor. 

Ulaşım yatırımları dışında, bölgenin markalı projeler ve devlet yatırımlarıyla da çehresinin değişmesi, buradaki yatırımların değerini daha da artırıyor. Nitelikli spor merkezleri, okul ve üniversitelerin yer aldığı bir bölge olmasıyla öne çıkan Zeytinburnu; yeni konut, marina, otel, alışveriş merkezi, hastane ve altyapı projeleriyle her geçen gün gelişiyor. Büyükyalı, konumu ve özellikleriyle her anlamda yatırımcısına yüksek kazanç vaat eden bir proje olarak konumlanıyor. 

Net brüt farkımız yok denecek kadar az.

Brüt ile net metrekare arasındaki farkımız yok denecek kadar az. Tüketicilerimizi bu konuda doğru bilgilendiriyoruz. Bu anlamda, markalı lüks konut sektöründeki diğer projelerle kıyaslandığında Büyükyalı’nın net-brüt farkı ve kat planı verimliliği, piyasadaki mevcutlara oranla yüzde 15-20 daha avantajlı. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde