22 milyar Euroluk yatırım izne tabi değilmiş

22 milyar Euroluk yatırım izne tabi değilmiş

Rekabet Kurulu, İstanbul 3. havalimanının, yap-işlet-devret modeli ile yapılması işleminin izne tabi olmadığına karar verdi.

22 milyar Euroluk yatırım izne tabi değilmiş
16px
24px
20.10.2014 15:09
ABONE OLgoogle
İstanbul 3. havalimanının, yap-işlet-devret modeli ile yapılması işleminin izne tabi olmadığına karar verildi. Kurul, İGA Havalimanı İşletmesi  AŞ'nin kuruluşu işlemine menfi tespit belgesi verdi.   

Rekabet Kurulu, İstanbul 3. havalimanının,  yap-işlet-devret modeli ile yapılması işleminin izne tabi olmadığına karar verdi.  İGA Havalimanı İşletmesi AŞ'nin kuruluşu işlemine menfi tespit belgesi verildi. 

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü ile imzalanan 19  Kasım 2013 tarihli "Uygulama Sözleşmesi" çerçevesinde "İstanbul yeni  havalimanının", yap-işlet-devret modeli ile yapılması, işletme süresi olan 25 yıl  boyunca işletilmesi ve süre sonunda İdareye devredilmesi işleminin izne tabi  olmadığına karar veren Kurul, İGA Havalimanı İşletmesi AŞ'nin kuruluşu işlemine  de menfi tespit belgesi verdi.

İHALE BEDELİ 22 MİLYA AVRO

3 Mayıs 2013 tarihinde dünyanın en büyük ihalelerinden biri yapılmıştı. İstanbul’un Kuzey Ormanlarına yapılacak 3. Havalimanı ihalesini 22 milyar 152 milyon avro veren Limak-Cengiz-Kolin-Mapa-Kalyon Ortak Girişimi almıştı.

DİĞER DUYURULAR

Rekabet Kurumunun internet sitesinden duyurulan kararlara göre,  Türkiye Bankalar Birliği nezdinde kurulan Risk Merkezi tarafından ilgili mevzuat  kapsamında finansal kuruluşların müşterilerine ait risk bilgilerinin toplanması  ve söz konusu bilgilerin yine finansal kuruluşlar ve çeşitli üçüncü taraflarla  rapor halinde paylaşılması işlemine menfi tespit belgesi verildi.

Kurul, Akkardan Sanayi ve Ticaret AŞ'ye ait makinelerin Tirsan Kardan  Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından devralınması işleminin izne tabi olmadığını da  kararlaştırdı.

Rekabet Kurulu, Anamur, Bozyazı, Mut-Derinçay, Silifke ve Zeyne  Hidroelektrik Santrallerinin işletme hakkının verilmesi yöntemiyle  özelleştirilmesi kapsamında, bahse konu santrallerin devri işleminin izne tabi  olmadığını kararlaştırdı.

Bağ Yağları Sanayi ve Ticaret TAŞ, Bagin Yağ Sanayi Tesisleri İmalat  ve İşletmeciliği Ticaret AŞ ve Akdeniz Yağları Sanayi ve Ticaret AŞ'nin her  birinin yüzde 25 hissesinin Seaboard Corporation tarafından devralınması ile adı  geçen şirketlerin ortak girişime dönüştürülmesi işlemine de izin verildi.

Kurul, Rockwood Holdings, Inc'nin kontrolünün Albemarle Corporation  tarafından devralınması, Chryso Group Holding ve iştiraklerinin kontrolünün LBO  France Gestion SAS'ın yönettiği fonlar tarafından devralınması, Mikro Ödeme  Sistemleri İletişim San. ve Tic. AŞ'nin Wirecard Acquiring & Issuing GmbH  tarafından devralınması ve 21st Century Fox Europe and Asia, Inc. ile Apollo  Management, LP iştirakleri tarafından yönetilen yatırım fonları arasında ortak  girişim kurulması işlemlerine de izin verdi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde