2016'da hayal: Milliler şansını zora soktu

2016'da hayal: Milliler şansını zora soktu

A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki 3. maçında deplasmanda Letonya ile 1-1 berabere kaldı

2016'da hayal: Milliler şansını zora soktu
16px
24px
13.10.2014 20:30
ABONE OLgoogle
İskoçya Futbol Federasyonu'ndan hakem Bobby Madden'in yönetiminde Başkent Riga'daki Skonto Stadı'nda oynanan karşılaşmaya iyi başlayan Türkiye, oyunu rakip sahaya yıktı.

Orta alanda kontrolü elinde bulunduran ay-yıldızlı ekip, hücumda Olcay Şahan ve Umut Bulut ile etkili oldu. Bu oyuncularla ilk 20 dakikada tehlikeli ataklar geliştiren milliler, kaleci Kolinko'ya takıldı. Savunmada Letonya'ya pozisyon vermeyen A Milli Takım, hücumda baskılı bir mücadele sergilemesine rağmen ilk yarıda gol atamadı.

Maça savunma yaparak başlayan Letonya, Türkiye'nin etkili mücadelesi karşısında oyunu kendi yarı sahasında kabul etti. Savunmada kazandığı toplarla uzun oynayarak, hızlı çıkma planları yapan ev sahibi takım, ileride aradığı pozisyonları bulamadı. Türkiye karşısında önemli bir gol tehlikesine giremeyen Letonya, kalecisi Kolinko'nun iyi performansıyla ilk yarıyı gol yemeden tamamladı.

İkinci yarıya hızlı başlayan Türkiye, karşılaşmanın 47. dakikasında Bilal'ın attığı golle 1-0 öne geçti.

Letonya, 54. dakikada Sabala'nın penaltıdan attığı golle beraberliği sağladı: 1-1

Karşılaşma 1-1 berabere tamamlandı. Bu sonuçla Letonya, puanını 2'ye çıkarırken, Türkiye ise 3. maçın sonunda ilk puanını aldı. Ancak Türkiye 2016 Avrupa Şampiyonası Elemelerinde grubunda son sırada yer almasıyla şansını zora soktu

İlk 11'de değişiklik

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda Letonya'ya konuk olan A Milli Takım, son oynanan Çek Cumhuriyeti maçına göre ilk 11'de 2 değişiklikle sahaya çıktı.

Teknik direktör Fatih Terim, İstanbul'da 2-1 kaybedilen Çek Cumhuriyeti maçındaki performansıyla eleştirilen Tolga Zengin'i yedeğe çekerken, kaleyi Volkan Babacan'a verdi. Terim, orta alanda ise tecrübeli futbolcu Selçuk İnan'ın yerine Oğuzhan Özyakup'u görevlendirdi.

A Milli Takım, Riga'daki Skonto Stadı'nda oynanan mücadeleye, kalede Volkan Babacan, savunmada Gökhan Gönül, Semih Kaya, Mehmet Topal, Caner Erkin, orta alanda Gökhan Töre, Ozan Tufan, Oğuzhan Özyakup, Arda Turan, Olcay Şahan ve forvette Umut Bulut 11'i ile başladı. 

Volkan Babacan, ilk kez A milli oldu

İstanbul Başakşehir'in deneyimli kalecisi Volkan Babacan, kariyerinde ilk kez A Milli Takım formasını Letonya karşısında giydi.

Fenerbahçe alt yapısından yetişen Volkan, milli takımların çeşitli alt yapı kategorilerinde birçok kez forma şansı buldu. Daha önce A Milli Takım aday kadrolarında yer alan 26 yaşındaki file bekçisi, Letonya maçıyla ilk kez A milli formayı terletti. 

Ay-yıldızlı ekipte daha önce A Milli Takım'da süre bulamayan Ümit Kurt ve Güray Vural da yedek kulübesinde yer aldı. 

TFF Yönetim Kurulu, tribünden izledi

Karşılaşmayı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetim kurulu üyeleri de izledi.

Müsabakayı protokol tribününden takip eden Demirören ve yöneticilere iş adamı Sadettin Saran da eşlik etti.

Letonyalı taraftarlardan İstiklal Marşı'na saygısızlık

Karşılaşma öncesinde seremonisinde Letonyalı futbolseverler, İstiklal Marşı'na saygısızlık yaptı.

Seremonide ilk olarak okunan İstiklal Marşı sırasında, kale arkasında yer alan fanatik Letonyalı taraftarlar kendi marşlarını söyledi.

Türk seyirciler ise Letonya milli marşı sırasında herhangi bir tepki göstermedi.

Statta 2003'teki maçın görüntüleri izlettirildi

Maç öncesinde Skonto Stadı'nın skorbordunda Türkiye ile Letonya arasında 2003'te oynanan Avrupa Şampiyonası play-off baraj maçının görüntülerine yer verildi.

Riga'da 1-0 kazandıkları eşleşmenin rövanşında millilerle 2-2 berabere kalarak, 2004 Avrupa Şampiyonası'na gitme hakkı kazanan Letonya, büyük sürprize imza atmıştı. 11 yıl sonra oynanan maç öncesinde Letonya futbolunda önemli bir dönüm noktası olarak sayılan mücadelenin görüntülerine yer verildi. Görüntülerde Türk futbolcuların üzgün halleri, Letonyalı futbolseverlerin sevinç gösterileri yer aldı.

Letonya'da son maça göre 5 değişiklik

Ev sahibi Letonya'da teknik direktör Marians Pahars, son oynanan İzlanda maçına göre 5 değişiklik yaptı.

Letonya'da İzlanda maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle cezalı duruma düşen Artjoms Rudnevs'in yerine Eduards Visnakovs görev yaptı. 

Marians Pahars,  İzlanda maçında ilk 11'de sahaya sürdüğü Morozs, Bulvitis, Kovalovs, ve Rugins'i de yedek soyundurup, yerlerine Aleksejs Visnakovs, Ikaunieks,Zjuzins, Kurakins'e şans verdi.

Letonyalılar, maça ilgi göstermedi

Başkent Riga'da oynanan maça ev sahibi takımın taraftarları ilgi göstermedi.

Letonya'da futbol, buz hokeyinden sonra en popüler spor dalı olarak dikkati çekerken, yaklaşık 1 milyon nüfusun yaşadığı Riga'daki milli maçta Letonyalı seyirciler takımlarını yalnız bıraktı. 

Letonyalıların ilgisizliğine rağmen, Letonya ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde yaşayan yaklaşık bin Türk, A Milli Takımı desteklemek için tribündeki yerini aldı. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde