200 köfteci tabela indirecek

200 köfteci tabela indirecek

'Sultanahmet Köftecisi' markasının izinsiz kullanımı gerekçesiyle açılan dava Tezçakın ailesi lehine sonuçlandı. Özellikle AVM'lerde yer alan 200 şubeli köfteci zincirinin 7 gün içinde tabela indirmesi gerekiyor.

200 köfteci tabela indirecek
16px
24px
26.10.2016 10:33
ABONE OLgoogle

Tezçakın ailesi, sahibi bulunduğu “Sultanahmet Köftecisi” markasını izinsiz kullanan şirket aleyhine “marka ihlali ve haksız rekabet” gerekçeleriyle açtığı davayı kazandı.

Köftede 100 milyon liralık bir pazarı oluşturan, çoğunluğu AVM’lerde “Sultanahmet Köftecisi” adıyla hizmet veren 200’e yakın işletmeye 7 gün içinde tabela indirmeleri için ihtar çekildi.

Mahkemeden ‘Tarihi Sultanahmet Köftecisi’ için şok karar

Tarihi Sultanahmet Köftecisi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tezçakın, İstanbul 2. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde “marka hakkına tecavüzün ve haksız rekabetinin tespiti ile tecavüzün durdurulması, önlenmesi ve giderilmesine” ilişkin açtıkları davada, davalı Sultanahmet Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nn 631 bin 993 lira maddi, 5 bin lira da manevi tazminata mahkum edildiğini, www.sultanahmetkofteci. com alan adının da iptal edildiğini bildirdi.

Sultanahmet Köftesi’nin, “Akçaabat köftesi”, “İnegöl köftesi” gibi coğrafi bir ürün olmadığının altını çizen Mehmet Tezçakın, “Sultanahmet Köftecisi markası ailemize ait Elit Gıda Şirketi adına tescillidir.

1920 yılında kurulan, dört nesildir aralıksız olarak hizmet veren Sultanahmet Köftecisi, maalesef yeme içme sektöründe Türkiye’nin en çok taklit edilen markası oldu. Öyle ki 200’e yakın işletmenin oluşturduğu taklit Sultanahmet Köftecisi pazarının boyutu 100 milyon lirayı aştı” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde