2 bin konut için 2 Milyar TL'lik yatırım yapacak

2 bin konut için 2 Milyar TL'lik yatırım yapacak

Fuzul Yapı, İstanbul’un mega projelerle gelişen Başakşehir ve Gaziosmanpaşa Bölgelerine 2017 yılında 2 milyar TL’lik yeni yatırım gerçekleştirecek.

2 bin konut için 2 Milyar TL'lik yatırım yapacak
16px
24px
05.10.2016 10:30
ABONE OLgoogle

Bugüne kadar 4 bini aşkın konut üreten Fuzul Yapı’nın 2016 yılı yatırım değerlendirmesi ile 2017 yılı yeni projelerini ve hedeflerini anlatacağı Shangri La Bosphorus’taki basın toplantısına Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Akbal, Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal, Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeki Akbal ve Fuzul Grup Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Akbal katıldı.
 
Başakşehir’de Vadi Yaka ve Olimpa Park projelerini hayata geçiren ve bu yıl Gaziosmanpaşa’da kentsel dönüşüme adım atan Fuzul Yapı, İstanbul’un gelişen ve yatırım değeri hızla yükselen bölgelerinde özgün projeler geliştirmeye devam edecek.
 
Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal, 2016 yılının Türkiye’deki zor koşullara rağmen grup adına olumlu ve yatırımlarla dolu bir yıl olarak geçtiğini vurguladı. Akbal, “Darbe girişimi, piyasalarda yaşanan olumsuz koşullara rağmen Fuzul Yapı bu yılı oldukça hareketli ve yatırım yaparak geçirdi. 2015 yılının bu zamanlarında lansmanını yaptığımız Vadi Yaka projemizin 1 yıl içinde yüzde 75‘nin satışını tamamladık. Sizlerin de yakından takip ettiği gibi Vadi Yaka Cadde Dükkanlarımızın yüzde 90’ının ihale usulü ile satışını gerçekleştirdik. Başakşehir’deki bir diğer projemiz Olimpa Park Plus’da hayat başladı, Tarihi Takas Kampanyamızla elimizdeki stokların da yarısını erittik. Fuzulev’de hiç durmadan çalıştık, 26. şubemizi hizmete soktuk. Türkiye’nin dört bir yanından vatandaşlarımızı  ev hayallerine kavuşturmaya devam ediyoruz. Fuzulev’le hedefimiz 5 yıl içerisinde 60 bin kişiyi ‘ev’lendirmek, ev sahibi yapmak” dedi.
 
2 BİN KONUT 2 MİLYAR TL YATIRIM...

Akbal, Türkiye’de gayrimenkul yatırımının hala en güvenilir liman olduğunun altını çizerek, sektörde kendileri gibi büyük konut geliştiricilerin yatırıma hız verdiklerini belirtti. Bunda mega projelerin tamamlanmasının da büyük rolü olduğunu ifade eden Akbal sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Türkiye’de gayrimenkul sektörü mega projelerle ivme kazanıyor. Osmangazi Köprüsü’nün planlanan tarihte açılması, 3. köprünün hizmete girmesi, yeni metro hatları, Avrasya Tüneli’nde sona gelinmesi ve 3. havaalanı inşaatı sektörü pozitif yönde etkiliyor. Biz de Kentsel Dönüşümün sağlıklı işlediği, mega projelerin kesiştiği halkın nüfusunun hızla arttığı bölgelerde yaşam alanları kurmaya devam edeceğiz. En son projemiz olan Vadi Yaka’dan sonra Başakşehir Bölgesi’nde pilot ortağı olduğumuz konsorsiyum ile toplam 1500 konutluk yeni bir kent inşa edeceğiz. Fuzul Yapı olarak 2 gün önce TOKİ ile imzaladığımız ilk kentsel dönüşüm projemizi geliştirmeye bu yıl başlayacağız. Önümüzdeki yıl 2 binden fazla konut inşa edeceğiz ve toplamda 2 milyar TL’lik yeni yatırıma hazırlanıyoruz.”
 
AMACIMIZ KENTSEL DÖNÜŞÜMDE VİTRİN PROJELER

Akbal Başakşehir’de önümüzdeki yıl yeni bir projeye daha hazırlandıklarını ve bölgede arsa geliştirmeye devam edeceklerini söyleyerek ‘imza proje’lerin geleceğinin de sinyalini verdi.
 
Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal, hedeflerinin kentsel dönüşümde vitrin projeleri hayata geçirmek olduğunu belirterek Gaziosmanpaşa’daki projeden sonra yine aynı bölgede ya da Kağıthane’de yeni bir proje geliştirmek istediklerini vurguladı.
 
FARUK AKBAL: “700 MİLYONLUK YABANCI SERMAYE ÇEKTİK”

Fuzul Grup’un yabancı yatırımcı geliştiren şirketi NEVİTA’nın başındaki isim aynı zamanda Fuzul Grup Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Akbal “Fuzul Yapı olarak Başakşehir Bölgesine yabancı yatırımcı getirdik. Ama bunu sadece konut satışı gibi ifade edersek yanlış olur. Biz Başakşehir Bölgesi’ne, 700 milyon TL’lik yabancı sermayenin gelmesini sağladık. Özellikle Suudi Arabistan’lı, Bahreyn’li grupların bölgeye yatırım yapmasına öncü olduk. Bu rakamı önümüzdeki 5 yıl içerisinde özellikle havalimanının da tamamlanmasıyla çok daha yukarılara çıkaracağımıza inanıyoruz” dedi.

Fuzul Grup, Vadi Yaka ve Olimpa Park Plus Projeleri’nden sonra, Başakşehir’in en büyük karma projelerinden birisini gerçekleştirmeye hazırlanıyor. 3. İstanbul Projesi, toplam 330 bin 476 metrekare üzerine inşa edilecek, 1500 konut ve ticari alandan oluşacak. Fuzul Yapı’nın ilk Kentsel Dönüşüm Projesi ise, Gaziosmanpaşa’da gerçekleşecek. 350 milyon TL karşılığında TOKİ’den alınan arsaya 600 konut geliştirilecek.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde