2.7 milyar $’lık Milli Piyango ihalesine onay

2.7 milyar $’lık Milli Piyango ihalesine onay

ÖYK, Milli Piyango İdaresi’ne ait şans oyunları lisansının 2 milyar 755 milyon dolarla en yüksek teklifi sunan Net Şans-Hitay Ortak Girişim Grubu’na 10 yıl süreyle verilmesini onayladı.

2.7 milyar $’lık Milli Piyango ihalesine onay
16px
24px
30.08.2014 12:33
ABONE OLgoogle
Özelleştirme Yüksek Kurulu’ndan (ÖYK) iki önemli özelleştirme ihalesine onay çıktı. ÖYK, Milli Piyango İdaresi’ne ait şans oyunları lisansının 2 milyar 755 milyon dolarla en yüksek teklifi sunan Net Şans-Hitay Ortak Girişim Grubu’na 10 yıl süreyle verilmesini onayladı.

Söz konusu ortak girişim grubunun yükümlülüklerini yerine getirmemesi durumunda, şans oyunlarının lisansı, 2 milyar 750 milyon dolarla ikinci teklifi veren ERG-Ahlatcı Ortak Girişim Grubu’na verilecek.

Bu ortak girişim grubunun da yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde ihale iptal edilecek. ÖYK, Derince Limanı’nın da işletme hakkının ihalede en yüksek teklifi veren Safi Katı Yakıt Sanayi ve Ticaret’e verilmesini onay verdi.

Derince Limanı’nın işletme hakkının devri ihalesinde 543 milyon dolarla en yüksek teklifi  Safi Katı Yakıt Sanayi ve Ticaret vermişti. Söz konusu şirketin yükümlülüklerini yerine getirmemesi durumunda ihale sırasıyla en yüksek teklifi sunan diğer şirketlere yönlendirilebilecek. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde