2.2 milyar dolarlık gizemli yatırım soruşturması

2.2 milyar dolarlık gizemli yatırım soruşturması

ABD'de bir enerji şirketi Goldman Sachs üzerinden Orta Doğu ülkesi kamu fonlarından birine 2,2 milyar dolar yatırım yaptı

2.2 milyar dolarlık gizemli yatırım soruşturması
16px
24px
13.06.2017 10:25
ABONE OLgoogle

ABD'de bir enerji şirketinin Goldman Sachs üzerinden bir Orta Doğu ülkesi yatırım fonuna yaptığı 2,2 milyar dolarlık yatırım soruşturmaya girdi.

WSJ'nin haberine göre ABD Adalet Bakanlığı yetkilileri, bu işlemde bir yatırımcının bir haftadan kısa sürede 300 milyon dolarlık kazancını da mercek altına aldı.

Yatırımcının geçmişi de soruşturmanın önemini artırıyor. Kaynakların paylaştığı bilgilere göre ismi gizli tutualn yatırımcı geçmişte Malezya kamu yatırım fonu 1Malaysia Development Bhd'deki skandalda da yer alıyordu.

Wall Street'te 1MDB vakası olarak bilinen olayda Goldman Sachs  fon için 6,5 milyar dolarlık tahvil satışı ayarlayarak 300 milyon dolar ücret kazandı. O tarihte fonun birkaç milyar doları suistimal ettiği belirtilmişti.

Adalet Bakanlığı yetkilileri, 2,2 milyar dolarlık yatırımın o dönem 1MDB'den çalınan paralarla finanse edilmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde