2.2 milyar dolara 1 KM'lik dünyanın en uzun gökdelenini yapacak

2.2 milyar dolara 1 KM'lik dünyanın en uzun gökdelenini yapacak

Suudi Arabistan dünyanın en uzun binasını Cidde’ye yapmaya hazırlanıyor. İş merkezleri ve dünyanın en uzun binası olacak olan Cidde Kulesi'ni de kapsayan Jeddah City projesi 2.2 milyar dolara yapılacak.

2.2 milyar dolara 1 KM'lik dünyanın en uzun gökdelenini yapacak
16px
24px
30.11.2015 12:48
ABONE OLgoogle
Suudi Arabistan dünyanın en uzun binasını Cidde’ye yapmaya hazırlanıyor. İş merkezleri ve dünyanın en uzun binası olacak olan Cidde Kulesi'ni de kapsayan Jeddah City projesi 2.2 milyar dolara yapılacak. Jeddah City kapsamında 2020’de bitmesi beklenen Cidde Kulesi’nin uzunluğu ise 1 kilometre olacak. Şu an dünyanın en uzun binası Dubai’deki 828 metrelik Burj Khalifa.

Suudi Arabistan dünyanın en uzun binasını inşa etmeye hazırlanıyor. Suudi Arabistan hükümetinden dün yapılan resmi açıklamaya göre Cidde Kulesi ve iş merkezlerini kapsayan Jeddah City projesi için 2.2 milyar dolar harcanacak.



İş merkezlerini de kapsayan projenin içinde 1 kilometrelik uzunluğu ile dünyanın en uzun binası da yer alacak. 26 katlı olması beklenen yapının 2020 yılında tamamlanması bekleniyor.

Şu an dünyanın en uzun binası 828 metrelik boyu ile Dubai’deki Burj Khalifa.

'GÖRÜLMEMİŞ BİR PROJE YAPACAĞIZ'



Suudi Arabistan adına Jeddah City projesini üstlenecek olan JEC’nin CEO’su Munib Hammoud, “Görülmemiş bir proje yapacağız. İnsanlara gelişmiş bir hayat standardı sağlayacak. Yapı pek çok amaçla kullanılabilecek” açıklamasında bulundu.

1.2 MİLYAR DOLAR HAZIR

Binanın yapımında 6 milyon küplük beton kullanılması bekleniyor. Projenin önündeki en büyük mimari engellerden biri denizden gelebilecek tuzlu suyu taşıyan rüzgar olacak. Uzmanlar inşaat safhasında ve sonrasında bu engeli nasıl bertaraf edebilecekleri üzerinde çalışıyorlar. Jeddah City için gereken 2.2 milyar doların 1.2 milyar dolarlık nakit kısmı ise hazır.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde