19 milyon dolarlık elmas

19 milyon dolarlık elmas

Dünyanın en büyük yuvarlak mavi elması en az 19 milyon dolara satılmak için sırasını bekliyor.

19 milyon dolarlık elmas
16px
24px
28.08.2013 13:55
ABONE OLgoogle

7 Ekim’de Sotheby’nin 40. yıldönümünün bir parçası olarak Hong Kong’da müzayedeye çıkacak 7.59 karatlık kusursuz taş için şimdiden 25 telefon teklifi kaydı alındı. Hong Kong ve Çin ’de renkli elmaslar oldukça büyük bir talep alıyor. Uzmanlar rekor fiyat çıkacağından emin durumda. Hong Kong’daki 40. yıl satışlarından 77.4 milyon dolar bekleniyor.

Bloomberg’ün haberine göre Sotheby’s Müzayede Evi’nin Asya pazarına girişinin 40’ıncı yıl dönümü nedeniyle satışa sunulacak pırlantanın, Güney Afrika ’daki Pretoria yakınlarındaki madenden çıkarıldığı kaydedildi. 7,59 karat ağırlığında ve ‘kusursuz’ olarak nitelenen bir kesime sahip olan pırlantanın ekimdeki açık artırmada 19 milyon dolara alıcı bulabileceği belirtiliyor.

Daha önce 2010 Kasım ayında Londra ’da açık artırmaya çıkan 24,78 karatlık ‘Pembe Elmas’ 45,6 milyon dolara alıcı bulmuştu. Renkli taşlar, dünyada çıkarılan toplam elmasın yalnızca yüzde 0,01’lık kısmını oluşturuyor. Bu yüzden de bu taşlar mücevher pazarının en gözde parçaları olarak kabul ediliyor.

Londra merkezli Hancocks Mücevher’in Yöneticisi Guy Burton, “Mücevher piyasası, değerli taşların ender bulunmasından dolayı rekabet gücünü koruyor. İnsanlar yatarım amaçlı mücevher alıyorlar. Bu piyasa, diğerlerine göre daha güvenli” şeklinde konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde