18 Milyar Dolarlık Kral'ın son sarayı isimsiz mezarlık

18 Milyar Dolarlık Kral'ın son sarayı isimsiz mezarlık

Suudi Arabistan'da 90 yaşında hayatını kaybeden Kral Abdullah için cenaze töreni düzenlendi. Kral Abdullah ardında 18 milyar dolarlık bir servet ve isimsiz bir mezar bıraktı.

18 Milyar Dolarlık Kral'ın son sarayı isimsiz mezarlık
16px
24px
24.01.2015 08:48
ABONE OLgoogle
Kral Abdullah'ın cenaze namazı ikindi namazının ardından İmam Turki Bin Abdülaziz Camii'nde kılındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz'in cenaze törenine katıldı.

18 milyar dolarlık servet bıraktı, isimsiz mezara defnedildi

18 milyar dolar serveti olan Kral Abdullah, akrabalarının sırtında bir kefenle taşındı. Selefi inancına göre Kral Abdullah isimsiz bir mezara defnedildi. 

Suudi Kralı Abdullah bin Abdulaziz için alışılmışın dışında bir cenaze töreni düzenlendi. Suudi Kral Abdullah'ın naaşı, Suudi prenslerin sırtında, tabuta konulmadan getirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanısıra, Katar Şeyhi Temim bin Hamed al-Sani, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah, BAE Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayid ve Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ile çok sayıda devlet ve hükümet başkanı katıldı.

İngiltere Prensi Charles’ın da cenaze töreni sonrası taziye ziyareti için Suudi Arabistan’a gideceği açıklandı. ABD Başkanı Barack Obama da Kral Abdullah’ın ölümünün hemen ardından Suudi Arabistan halkına başsağlığı diledi.

Kral Abdullah’ın sağlık durumunun kötüleşmesinin ardından bazı görevlerini devralan 79 yaşındaki kardeşi Veliaht Prens Selman bin Abdülaziz el Suud, ülkenin yeni kralı ilan edildi. Yeni Suudi Kral, 30’lu yaşlarındaki oğlu Prens Muhammed’i de Savunma Bakanlığı görevine getirdi.

Suudi Arabistan Kralı için Türkiye’de bir günlük yas
 
Başbakanlık, Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz el-Suud’un vefatı sebebiyle bir günlük milli yas ilan edildiğini bildirdi.

Başbakanlık Basın Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada, “Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz el-Suud’un vefatı sebebiyle 24 Ocak’ta bir günlük milli yas ilan edilmiştir. Bu vesile ile merhum Kral Majesteleri Abdullah bin Abdulaziz el-Suud’a Yüce Allah’tan rahmet diliyor, kardeş Suudi Arabistan halkı ile Arap ve İslam Alemi’ne taziyelerimizi iletiyoruz” ifadelerine yer verildi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde