17-25 Aralık ABD’de delil oldu

17-25 Aralık ABD’de delil oldu

ABD’de Reza Zarrab’ın davasına bakan Savcı Preett Bharara, 17-25 Aralık iddianamesini resmen” delil” yaptı.

17-25 Aralık ABD’de delil oldu
16px
24px
26.05.2016 06:01
ABONE OLgoogle
İddianamenin, Zarrab'ın üç eski bakan Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Muammer Güler'e rüşvet verdiğine ilişkin bölümleri “Excibit G” (Kanıt G) olarak resmen dosyaya girdi.
Savcı Bharara, “Davalının Türk siyasetçilerle yolsuzluk ilişkileri” başlığı altında aynen şu ifadeleri kullandı;

“Davalı müthiş servesini sadece pek çok ev, yat ve diğer menkulleri almak için kullanmakla kalmamış, aynı zamanda Türkiye'deki yolsuz siyasetçileri de satın almıştır. 2013 içinde Zarrab Türkiye'de tutuklandı ve Türkiye'deki üst düzey yetkililere, kendi suç ilişkilerini yürütebilmek için rüşvet vermekle suçlandı. 72 gün gözaltında kaldıktan sonra salıverildi. Hakkındaki soruşturmayı yürüten polisler ve savcılar ya görevden alındılar, ya cezalandırıldılar, ya da tutuklanıp yargılandılar.

KANIT G (18 ARALIK 2013 İDDİANAMESİ)

Zarrab'ın tutuklanmasına varan soruşturmanın detayları Türk savcının 18 Aralık 2013 tarihli iddianamesinde yer aldı. Bu iddianame Türk medyasına sızdı, ardından da internette yayınlandı. Bu raporun ilgili bölümlerinin çevirileri kanıt G olarak eklerde yer almaktadır. İddianamede yer alan kanıtlar arasında Zarrab ile diğerleri arasında Türk savcılığının ele geçirdiği telefon konuşmaları tapeleri ile Zarrab ve diğerlerinin fiziksel takibinden elde edilen bilgiler yer aldı.”
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde