15 Temmuz gecesi Genelkurmay'a baskın anı: Rütbeli askerler ve esrarengiz siviller...

15 Temmuz gecesi Genelkurmay'a baskın anı: Rütbeli askerler ve esrarengiz siviller...

Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki bir grup askerin darbe girişiminde bulunduğu gece Genelkurmay Karargahı'nın içinden ilk görüntüler ortaya çıktı.

15 Temmuz gecesi Genelkurmay'a baskın anı: Rütbeli askerler ve esrarengiz siviller...
16px
24px
22.08.2016 12:28
ABONE OLgoogle
15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı geceye ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde, Genelkurmay'daki komuta katına darbeci askerleri Korgeneral İlhan Talu'nun aldığı görülüyor. Komuta katında darbe girişimine katılan Özel Kuvvetler mensubu askerlerin Korgeneral Talu'nun arkasında yürüdüğü görülüyor. Korgeneral Talu, darbe girişiminin yaşandığı gece kendisini odasına kilitlediğini iddia etmişti.

NTV 15 Temmuz darbe girişiminde Genelkurmay Karargahı'nda, komuta katında yaşananlara ilişkin görüntüleri ekranlara getirdi.

İŞTE GÖRÜNTÜLERDEKİ DİKKAT ÇEKEN DETAYLAR:

Darbe öncesi Genelkurmay Personel Başkanı olan Korgeneral İlhan Talu net şekilde görülüyor. Özel Kuvvetler askerlerinin Talu'nun arkasında yürüdüğü görülüyor. Görüntülere göre Korgeneral İlhan Talu darbeci askerleri komuta katına alıyor.

Talu ifadesinde "Odasından hiç çıkmadığını" savunmuştu. Darbe gecesi saat 20.50 sularında Özel Kuvvetler personelinin koşarak komutanlık makamına çıktığını savunan Talu, "Emir subayıma kapıyı kilitlettim. Beraberimizdekilerle olayların yatışmasını bekledik. Onlar gece 01.00'de odadan çıktı. Ben de cumartesi saat 13.00'e kadar odamda bekledim" iddiasında bulunmuştu.



Fotoğraflarda rütbeleri sökülmüş özel kuvvetler askerleri görülüyor.

ESRARENGİZ SİVİLLER VAR



Görüntülerde esrarengiz siviller dikkat çekiyor. O gün orada çok sayıda sivilin de olduğu, darbe girişimine katıldığı görülüyor. Bu sivillerin kim olduğu belli değil.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde