147 yıllık Alman finans devine vergi kaçakçılığı baskını

147 yıllık Alman finans devine vergi kaçakçılığı baskını

Alman bankacılık devi Commerzbank'ın Frankfurt'taki merkezinde "vergi kaçakçılığı" gerekçesiyle arama yapıldı

147 yıllık Alman finans devine vergi kaçakçılığı baskını
16px
24px
12.11.2017 13:59
ABONE OLgoogle

Alman savcılar, 1870'ten bu yana faaliyet gösteren Commerzbank'ın Frankfurt'taki ofisine ve bazı şubelerinde "vergi kaçakçılığı" gerekçesiyle arama başlattıklarını açıkladı.

İddiya göre, Banka'nın mevcut ve eski yöneticileri hisse senedi satışları üzerinden "cum-ex" olarak adlandırılan işlemler yoluyla 2006-2010 yılları arasında toplamda 20 milyon euroluk vergi kaçırdı.

Soruşturma kapsamında yaşları 51 ile 63 arasında değişen beş yönetici ile diğer birkaç bireysel hesapları inceleniyor. Commerzbank'ın 2009'da satın aldığı Dresdner Bank'ın 2008'deki bazı işlemlerinin de incelendiği soruşturmada savcı, bu dönemdeki işlemlerin 10 milyar euro olduğunu söyledi.

Commerzbank'tan yapılan açıklamada Dresdner Bank bazı cum-ex işlemleri tespit ettiklerini ve 2003-2011 yılları arasındaki işlemler için 2015 sonunda soruşturma başlatıldığı ifade edildi. Banka yetkilileri, sonuçların savcılarla paylaşıldığını da aktardı.

Almanya'daki bankalar, temettü transfer olarak da bilinen cum-ex işlemlerini kullanarak, iki tarafın da aynı hisse sahipliğini talep etmesine izin veren yasal boşluğu kullanıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde