14 Bin kişinin çalıştığı Boydak'a kayyum atandı

14 Bin kişinin çalıştığı Boydak'a kayyum atandı

15 Temmuz darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturmalar çerçevesinde flaş bir gelişme yaşandı.

14 Bin kişinin çalıştığı Boydak'a kayyum atandı
16px
24px
18.08.2016 16:17
ABONE OLgoogle
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında merkezi Kayseri'de bulunan Boydak Holding'e kayyum atandı.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Kayseri 2. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından holding yönetimine 5 kişilik kayyum atanmasına karar verildi.

Kayyumlar Ramazan Arslan, Ramazan Erikli, Ahmet Ziya Beşparmak, Mustafa Karakaya ve Yurdagül Kezban Kılıç Aksungur, polis ekipleri nezaretinde holdingin Organize Sanayi Bölgesi'ndeki merkez binasına girdi.

MEMDUH VE HACI BOYDAK TUTUKLANMIŞTI

Holdingin eski yönetim kurulu başkanı Hacı Boydak ile holding yöneticilerinden Şükrü, İlyas ve Bekir Boydak, Boydak Eğitim ve Kültür Vakfı'na yönelik operasyon sonucu tutuklanmış, gözaltına alınan yönetim kurulu başkanı Mustafa Boydak yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Holding yöneticilerinden Memduh Boydak da FETÖ'ye finans desteği sağlandığı iddiasıyla daha önce başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanmıştı.

Daha önce operasyonlar kapsamında Boydak Ailesi'nden Memduh Boydak ile kardeşi Hacı Boydak tutuklanmıştı. Aynı aileden Mustafa Boydak gözaltına alınmış ancak serbest bırakılmıştı.

14 BİN KİŞİ ÇALIŞIYOR

Çok sayıda şirketi bünyesinde bulunduran Boydak Holding'te yaklaşık 14 bin kişi çalışıyor. Boydak Holding'e bağlı bazı şirketler Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde yer alıyor. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde