13 milyon 500 bin TL'lik skandal! TÜVASAŞ’ın eski genel müdürü tutuklandı

13 milyon 500 bin TL'lik skandal! TÜVASAŞ’ın eski genel müdürü tutuklandı

Türkiye Vagon Sanayi A.Ş. (TÜVASAŞ) eski Genel Müdürü İbrahim Ertiryaki ile Pazarlama Dairesi Başkanı Saim Arslanlar tutuklandı.

13 milyon 500 bin TL'lik skandal! TÜVASAŞ’ın eski genel müdürü tutuklandı
16px
24px
15.03.2016 08:09
ABONE OLgoogle
Sakarya’da, Bulgaristan’a vagon ihracatında devleti zarara uğrattıkları iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Türkiye Vagon Sanayi A.Ş. (TÜVASAŞ) eski Genel Müdürü İbrahim Ertiryaki ile Pazarlama Dairesi Başkanı Saim Arslanlar tutuklandı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Eski Genel Müdür Yardımcısı Ömer B, Teftiş Kurulu eski Başkanı Hüseyin D. ise adli kontrol ile serbest bırakıldı.

TÜVASAŞ’tan Bulgaristan’a gerçekleştirilen vagon satışında, “Görevin kötüye kullanılarak devletin zarara uğratıldığı” iddiasıyla Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden TÜVASAŞ eski Genel Müdürü İbrahim Ertiryaki, eski Genel Müdür Yardımcısı Ömer B, Teftiş Kurulu eski Başkanı Hüseyin D. ve Pazarlama Dairesi Başkanı Saim Arslanlar adliyeye sevk edildi.

Cumhuriyet savcısının tutuklama talebiyle mahkemeye sevk ettiği İbrahim Ertiryaki ile Saim D. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Eski Genel Müdür Yardımcısı Ömer B, Teftiş Kurulu eski Başkanı Hüseyin D. ise adli kontrol ile serbest bırakıldı. Olaya adları karışan F.C. ile Ö.M.hakkında da yakalama kararı çıkarıldı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın konuyla ilgili yazılı açıklamasında şöyle denildi:

“TCDD’nin bağlı ortaklığı bulunan Türkiye Vagon Sanayi Anonim Şirketi’nin 2010 yılındaki vagon ihracatı işinde yapılan ihale ve sözleşme dolayısıyla yaklaşık 13 milyon 500 bin TL kamu zararının meydana geldiğinin müfettiş ve bilirkişi raporları ile tespit edilmesi üzerine… şüpheliler İ.E., Ö.S.B., S.A. ve H.D. üzerlerine atılı ‘nitelikli dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma’ suçlarından dolayı tutuklanmaları istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmişlerdir.”
Yarına Bakış
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde