CHP'liler bile şaşırdı: 13 Milyonluk değirmenin suyu nereden?

CHP'liler bile şaşırdı: 13 Milyonluk değirmenin suyu nereden?

CHP'li çiçeği burnunda vekil Gamze Akkuş İlgezdi'nin 5 milyon dolara 3 rezidans dairesi aldığı ortaya çıktı. 'Değirmenin suyu nereden?' sorusu ise cevapsız kaldı.

CHP'liler bile şaşırdı: 13 Milyonluk değirmenin suyu nereden?
16px
24px
03.07.2015 05:48
ABONE OLgoogle
CHP'li çiçeği burnunda vekil Gamze Akkuş İlgezdi'nin 5 milyon dolara 3 rezidans dairesi aldığı ortaya çıktı. 'Değirmenin suyu nereden?' sorusu ise cevapsız kaldı. Çünkü yaklaşık 4 bin lira maaş alan bir kişinin, 13 milyon liralık harcama yapması için tam 281 yıl yemeden içmeden çalışması şarttı!

CHP'li vekil 13 Milyon Liraya daireleri nasıl aldı?

CHP İstanbul Milletvekili ve diş hekimi Gamze Akkuş İlgezdi'nin yıldızı, 2009 yılında CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile evlenmesiyle parladı. Başkan İlgezdi, ilk iş olarak eşini belediyenin Sağlık İşleri ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü olarak atadı. Bu atama 'düğün hediyesi' olarak yorumlandı. Skandal atamanın ardından müdürlük görevinden istifa eden Gamze Hanım, belediyeden ise ayrılmadı. 

EZİLENLER İÇİN! 

Ataşehir Belediyesi Sosyal ve Kültür Koordinatörü olan Gamze Akkuş İlgezdi, bu görevinden milletvekili adayı olunca ayrıldı. Son seçimlerde ise CHP milletvekili olarak Meclis'e girerek 6 yılda zirveye tırmandı.

Yemin töreninde sol elini havaya kaldırarak "Ezilenlerin yanındayız" diyen İlgezdi'in mal varlığı ise halkı şaşırttı. CHP'li vekil İlgezdi'nin, 2014'te Kadıköy Bağdat Caddesi'ndeki Four Winds Residence'dan 5 milyon dolarlık (13 milyon 311 bin TL) 3 lüks daire satın aldığı ortaya çıktı. 

BİR ÖMÜR YETMEZ 

Diş hekimi olmasına rağmen 13 milyonluk daire sahibi olan İlgezdi, tepkiler üzerine "Bütün mal varlığımız İçişleri Bakanlığı'ndaki kayıtlarda yer alıyor. Konut ve mülk sahibi olmak yasalara aykırı değil" açıklamasını yaptı. Vatandaşın aklına takılan, "Bu değirmenin suyu nereden geliyor?" sorusu ise cevapsız kaldı.

Belediyede çalışırken yaklaşık 4 bin lira maaş aldığı düşünüldüğünde İlgezdi'nin 13 milyon liralık daireleri nasıl aldığı sorusunun cevabı, mantığı zorladı! Çünkü İlgezdi, 4 bin liralık maaşla 281 yıl çalıştıktan sonra 5 milyon dolarlık gelir elde edebiliyordu. Bu da 3 bin 375 ay, yemeden içmeden çalışması anlamına geliyordu.

FOUR WİNDS'TE İLGEZDİ SALTANATI

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin eşi Gamze Akkuş İlgezdi'nin 3 daire satın aldığı Four Winds Residence, Kadıköy Bağdat Caddesi'nde yer alıyor.

Proje, 4 bloktan ve toplam 500 daireden oluşuyor. Daireler 117 ile 350 metrekare arasında değişiyor. Fiyatlar ise 1.5 milyon dolar ile 2 milyon 900 dolar arasında.
Takvim
İlgili haber:  CHP'li vekil 13 Milyon Liraya daireleri nasıl aldı?
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde