118 yolcu taşıyan Libya uçağında rehine krizi sona erdi

118 yolcu taşıyan Libya uçağında rehine krizi sona erdi

Afriqiyah Havayollarının Libya’da iç hat seferini gerçekleştiren ve 118 kişi taşıyan uçağı kaçırıldı. Kaçırılan uçak Malta Luqa Havaalanına iniş yaptı.

118 yolcu taşıyan Libya uçağında rehine krizi sona erdi
16px
24px
23.12.2016 11:04
ABONE OLgoogle

Afriqiyah Havayollarının Libya’da iç hat seferini gerçekleştirirken içindeki 118 yolcuyla Malta’ya kaçırılan uçağına ilişkin Malta Başbakanı Joseph Muscat bir açıklama yaptı. 

Sosyal paylaşım sitesi twitter’dan konuyla ilgili bir mesaj paylaşan Muscat, "Kaçırılma ihtimaliyle Malta’ya yönlendirilen Libya iç hat uçuşu hakkında bilgilendirildim. Güvenlik ve acil durum ekiplerimiz teyakkuzda" diye yazdı. 

Havacılık sitelerinden Flightradar24’te yer alan bilgiye göre; Afriqiyah Havayolları’na ait Airbus 320 tipi uçak, yolcu ve mürettebatıyla birlikte içindeki 118 kişiyle Sebha kentinden Trablus’a gitmek üzereyken, Malta’ya doğru yöneldi. 

Emniyet yetkilileri, Malta'da havaalanında bekleyen uçağın etrafında güvenlik önlemleri almış durumda. Şu ana kadar uçağa yönelik herhangi bir operasyon düzenlenmedi.

El Bilad gazetesinin kaynaklarına dayandırdığı habere göre uçağı kaçıran 2 hava korsanı Seyfülislam Kaddafi'nin cezaevinden bırakılmasını istedi. Malta basını da korsanların Kaddafi yanlısı El Fetih el Gadida adlı örgüte mensup olduklarını duyurmuştu.

Saat 15.59'da uçaktaki kadın ve çocukların tahliye edilmesine başlandığı açıklandı.

Saat 17.03'te Malta Başbakanı Joseph Muscat, uçaktaki yolcuların tamamının bırakıldığını açıkladı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde