100 milyon dolarlık işi neden bıraktı?

100 milyon dolarlık işi neden bıraktı?

Dünyanın en büyük yatırım fonlarından PIMCO’nun CEO’luğundan istifa eden Muhammed El-Erian’ın ayrılma sebebi belli oldu. Yılda 100 milyon dolar kazandığı işini neden bıraktığını açıkladı

100 milyon dolarlık işi neden bıraktı?
16px
24px
25.09.2014 20:55
ABONE OLgoogle
Mısır asıllı Muhammed El-Erian, dünyanın en büyük yatırım fonlarından PIMCO'nun CEO'suydu. 1.7 trilyon dolarlık fonu, tahvil piyasalarının gurusu olarak bilinen Bill Gross ile birlikte yönetiyordu. 56 yaşındaki El-Erian geçen yıl ani bir kararla görevinden ayrıldığını duyurdu. Karar piyasalarda şaşkınlıkla karşılandı. Ayrılma kararının ardında 70 yaşındaki Bill Gross ile arasındaki görüş farklılıkları olduğu yazıldı, çizildi.
 
Oxford ve Cambridge mezunu El-Erian, işi bırakmasındaki en önemli nedeni aradan neredeyse bir yıl geçtikten sonra açıkladı: 10 yaşındaki kızıyla yaptığı olağan bir konuşma...
 
"Geçen yıl kızıma dişlerini fırçalaması gerektiğini hatırlatıyordum. Daha önce de birkaç kez söylemiş ama sonuç alamamıştım. Aniden bana "Bir dakika bekle" dedi ve odasına gitti. Hemen sonra bir kağıt parçasına yazdığı notlarla geri döndü. Notta, kızım için çok önemli olan ama iş hayatımdaki yoğunluk nedeniyle katılamadığım 22 önemli olayın listesi vardı. Kızımın okuldaki ilk günü, ilk futbol maçı, Cadılar Bayramı kutlaması gibi... Bunları tek tek saydı. Birden şaşkına dönüp kendimi savunmaya başladım. Her olay için iyi bir mazeretim vardı. Seyahat, önemli bir toplantı, acil bir telefon vs... Bunları sayarken iş hayatımla aile hayatım arasındaki dengesizliği fark ettim. Bu dengesizlik kızımla ilişkimi yaralıyordu..."
 
El-Erian, bu diyalogtan kısa süre sonra, PIMCO'daki görevini bıraktı. Resmi olarak açıklanan rakamlara bazı yıllarda yıllık toplam geliri 100 milyon dolar seviyelerine çıkıyordu. Dünyanın en güçlü insanları listelerin girdiği iyi yatırımcı rolünü bırakıp hayatının geri kalanında iyi bir baba olmak için... Halen, PIMCO'nun büyük ortağı Alman Allianz'da başdanışmanlık gibi bazı part time işler yapıp El-Erian kızıyla her sabah kahvaltı edip, onu okula götürmeye ve seyahat planları yapmaya zaman bulabiliyor.   
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde