100 Milyon Dolara almıştı: 100 milyon euroluk yenileme

100 Milyon Dolara almıştı: 100 milyon euroluk yenileme

Swissôtel The Bosphorus, 100 milyon euroluk yatırımla yenileniyor. Bir otel parasının harcandığı yenilenme için Burj el Arab oteli ve Dubai metrosunun mimarı Khuan Chew ile çalışılıyor

100 Milyon Dolara almıştı: 100 milyon euroluk yenileme
16px
24px
22.05.2015 04:12
ABONE OLgoogle
İstanbul’da kapılarını 1991 yılında açan Swissôtel The Bosphorus, sektörünün en büyük renovasyon (yenileme) projelerinden birine imza atıyor. Kasım 2013’te başlatılan ve Burj el Arab Oteli, Dubai Metrosu gibi pek çok yapıda imzası olan  mimar Khuan Chew’in sürdürdüğü renovasyona 100 milyon euro bütçe ayrıldı.

Swissôtel The Bosphorus İstanbul Genel Müdürü ve FRHI Hotels&Resorts Türkiye ve Doğu Avrupa Bölgesi Başkan Yardımcısı Gerhard Struger, Türkiye’nin en büyük renovasyonlarından birini gerçekleştirdiklerini, 100 milyon euro ile yeni bir otel yapılabileceğini vurguladı.

250 kişiye istihdam

İç tasarımın yanı sıra çıplak beton hariç binanın tamamını aşağı indirip en yeni teknolojiyle yeniden inşa ettiklerini belirten Struger, “Gerçek anlamda bir yenileme yapıyoruz. Otelde elden geçirilmemiş tek taş bırakmıyoruz. Oteli yıkıp yeniden yapmak daha kolay olurdu ama yeniden izin almak çok zor olacaktı. Koruma altında bir alandayız, tarihi doku var... Bu yüzden yenilemeyi tercih ettik” diye konuştu.

Gerhard Struger, renovasyon ile birlikte istihdamı da artıracaklarını anlattı. Struger, “Bu yılki en önemli planlarımız arasında çeşitli bölümlerde çalıştırmak üzere yaklaşık 250 yeni ekip üyesini işe almayı planlıyoruz. Ekibimize katılacak 250 kişilik çalışanımızı Swissôtel felsefesine ve standardına göre eğiteceğiz” dedi.

Dünya yatırımcılarının İstanbul ve Türkiye’yi yatırım fırsatlarının olduğu coğrafyalar olarak değerlendirdiğini de vurgulayan Gerhard Struger, bu ilginin en önemli kanıtı olarak, otel sayılarının yalnızca İstanbul’da değil, diğer şehirlerde de artmasını gösterdi. Struger, şöyle konuştu:

Farklı yıldız ihtiyaç var

“İstanbul’a gelen turistlerin sayısı çok arttı. Ayrıca, THY’nin son 10 yıldaki gelişimi de dikkate değer... Tüm bu etkenler bir araya geldiğinde yeni yatırımlar yapmak kaçınılmaz bir hal alıyor. İstanbul’daki global marka sayısının arttığını görmek bizi mutlu ediyor, çünkü bu markalar destinasyonun popülerliğine olumlu yönde etki ediyor. Bununla birlikte, İstanbul’un yalnızca 5 yıldızlı lüks otellere değil, farklı bütçelerle seyahat eden turistlerin ağırlanabileceği, farklı yıldız kategorilerindeki otellere de ihtiyacı var.”

Özyeğin 100 milyon dolara almıştı

Fiba Holding’in patronu Hüsnü Özyeğin, 2005 yılında Swissotel’i 100 milyon dolara aldı. Otelin alınmasından sonra 20 milyon dolarlık bir yenilenme yapıldı.

Birkaç yıl sonra da Swissotel’in arazisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından satıya çıkarıdı. Ekim 2009’da satış kararı alınan arazi için 14 Nisan 2010’da çıkılan ihalede katılım olmadığı için ertelendi. Daha sonra çıkılan ihaleyi tek katılımcı firma olan, aynı zamanda otelin kiracısı durumunda bulunan Hüsnü Özyeğin’in şirketi Anadolu Japon Turizm 422 milyon TL ile kazandı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde