10 ülkeye 20 derste krizden çıkış eğitimi

10 ülkeye 20 derste krizden çıkış eğitimi

Ankara, krizden çıkış arayan ülkeler için adeta okul açtı.

10 ülkeye 20 derste krizden çıkış eğitimi
16px
24px
18.03.2013 08:49
ABONE OLgoogle

Kalkınma Bakanlığı’nın koordinatörlüğünde halen yaklaşık 10 ülkeye 20 derste krizden çıkış formülleri anlatılıyor. 

Türk ekonomisinin son 10 yılda elde ettiği başarı, birçok ülkeye örnek oldu. Ankara, gelen talepler üzerine adeta bir ‘krizden çıkış okulu’ açtı. Kalkınma Bakanlığı’nın koordinatörlüğünde halen yaklaşık 10 ülkeye krizden çıkış formülleri anlatılıyor. ‘Krizden çıkış kursları’, Kalkınma Bakanlığı’nın koordinatörlüğünde yürütülüyor.

Talep eden ülke ile bir eğitim takvimi hazırlanıyor. Takvimler, 15 ders veya 20 ders üzerinden belirleniyor. Eğitim programının içeriği ülkenin talebine göre değişiyor. Örneğin bir ülke sağlık ve sosyal güvenlik alanında eğitim verilmesini talep ederken, bir başka ülke vergi alanında eğitim talebinde bulunabiliyor.

Eğitimlere ise, ilgili kurumların bürokratları veya uzmanları veriyor. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, yaptığı açıklamada, birçok ülkenin 2001 krizi sonrası uygulamaya konulan ekonomik reformlar konusunda bilgi istediğini söyledi. Bu çerçevede Ankara’da talepte bulunan ülkeler için bir eğitim programı oluşturduklarına dikkat çeken Yılmaz, halen Tunus, Yemen, Mısır, Pakistan, Azerbaycan, Kırgızistan’a, Türkiye’nin gerçekleştirdiği reformlar konusunda bilgi aktarıldığını kaydetti.

Yılmaz “Son olarak Sırbistan büyükelçisi geçtiğimiz günlerde ziyaret ederek, kriz tecrübelerini anlatmam için ülkesine davet etti” dedi. Yılmaz, Gürcistan ve Libya ile de reformların anlatılması konusunda çalışma yürütüldüğünü vurguladı.

Bakan bile katılıyor

Yılmaz, eğitim programlarına daha çok ilgili ülkenin bürokratlarının katıldığını, bazı eğitimlere bakan, bakan yardımcısı düzeyinde katılımların da olduğunu kaydetti. Yılmaz “Gelişmiş ülkelerin kriz tecrübeleri eskide kaldı. Türkiye’nin krizden çıkış tecrübesinden yararlanmak istiyorlar” diye konuştu.

Hüseyin Özay/Star

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde