10 milyon kişi seçimden sonra işini kaybedecek

10 milyon kişi seçimden sonra işini kaybedecek

Şeker İş Başkanı İsa Gök, AKP’nin seçimden sonra şeker fabrikalarını özelleştirmek için harekete geçeceğini belirtti.

10 milyon kişi seçimden sonra işini kaybedecek
16px
24px
26.05.2015 04:56
ABONE OLgoogle
AKP’nin seçimden sonra şeker fabrikalarını özelleştirmek için harekete geçeceğini
belirten Şeker İş Başkanı İsa Gök “Petrol gibi, şeker ithal eden ülke haline geliriz” dedi

Şeker İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, AKP Hükümeti’nin seçimlerden sonra şeker fabrikalarını özelleştireceğini, özelleştirme sonrasında aileleriyle birlikte 10 milyon çiftçi ve işçinin işini kaybetme tekhlikesi ile karşı karşıya kalacağını dile getirdi.

Başkan Gök, AKP’nin şeker fabrikalarını özelleştirme programının devam ettiğini, sürecin seçimlerden sonra hızlanmasından endişe ettiklerini söyledi. Özelleştirmeden vazgeçilmesi için bugüne kadar bir dizi görüşme yapıp rapor sunduklarını belirtti.

“AVRUPA’NIN PAZARI OLURUZ”

Başkan Gök, dünyadaki örnekleri inceleyerek Türkiye’deki şeker fabrikalarının özelleştirme yerine tümden üreticiler ve işçilere satılması yönünde raporları hükümete sunduklarını belirtirken, dünyada benzer uygulamaların yaşandığı ülkelerin ithalatçı durumuna düştüğünü belirtti. Gök, “Fabrikaları kapatıp bu ülkelere kendi ürettikleri şekeri sattılar. Biz de özelleştirme sonrası doğal gaz gibi, petrol gibi şekeri de ithal eden ülke haline geliriz” uyarısında bulundu.

Başkan İsa Gök, halen şeker pancarı üretimi ve şeker fabrikalarında aileleriyle birlikte 10 milyon kişinin ekmek yediğini, fabrikaların kapatılması halinde milyonlarca kişinin ekonominin dışında kalacağını savundu. Şeker sektörünün 3 milyar liranın üzerinde katma değer ürettiğine de dikkat çeken Gök, “Özelleştirme olursa işsiz kalacak 10 milyon kişiye hadi iş bulun bakalım 3 milyar lira katma değer üretecek yeni bir sektör bulun” diye konuştu.

Şeker ithal ettik, stok arttı

ŞEKER İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, Türkiye’nin kendi ürettiği şeker stoklarda dururken yurtdışından şeker ithal ederek döviz harcandığını söyledi. Daha önce ihracatçıların ihtiyacı olan şekeri Türk Şeker’den aldığına işaret eden Gök, son dönemde ithalata izin verilmesi ile 80 bin ton şeker ithal edildiğini, bu ithalatlar nedeniyle stoklarda 400 bin ton şeker biriktiğini bildirdi.
Erdoğan Süzer/Sözcü
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde