10 lüks siteye şok baskın!

10 lüks siteye şok baskın!

İstanbul’un en gözde ilçelerinden Üsküdar sınırları içerisinde 10'a yakın lüks siteye baskın yapıldı..

10 lüks siteye şok baskın!
16px
24px
02.09.2015 12:40
ABONE OLgoogle
İstanbul’un en gözde ilçelerinden Üsküdar sınırları içerisinde 10'a yakın lüks site kamuya ait olan alanların kendi bahçeleri içerisinde park veya otopark olarak değerlendirilen yerler karşılığı, “Ecri misil” olarak bilinen aylık kiralarını ödemediği ortaya çıktı.

Üsküdar Belediyesi yıllardır tahsil edemediği paradan  ümidi kesince, alacağını tahsil için hukuki yolların ardından ilginç bir yönteme başvurdu.  

Belediye, kendisine borç takan Mabeyn Konakları ve Ağaoğlu My Home sitesi içinde kalan yerleri, Üsküdar Belediyesi kamunun istifadesine sunacak şekilde park alanları olarak projelendirdi.

Söz konusu yerlerin önündeki yerlere, projeyi gösteren panolar asıldı. Belediye,  sabah saatlerinde zabıta ekibi ve kepçeyle, alanı çevreleyen duvarları yıkmak için sitenin kapısına dikildi. Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri,  siteye girip söz konusu alanda düzenleme çalışmaları yaparken, bir kepçe bir süre sitenin girişini kapadı.

Sabah sabah sitenin girişinde zabıta ve iş makinasını gören site sakinleri ne olduğunu anlayamazken, site yönetimi ile belediye yetkilileri arasında pazarlık başladı.  Pazarlık sonucu, yıkım işlemi şimdilik durdurulurken, site yönetimi Perşembe günü Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile konuyu görüşmek  için randevu aldı.

3 BİN METREKARELİK KAMU ALANI İŞGAL EDİLDİ  

Çengelköy Mahallesi Kaldırım Caddesi, Ağaoğlu My Home Sitesi içerinde kalan alanı yeniden düzenleyerek halkın kullanıma açma kararına site sakinleri tepki gösterdi. Belediye ise 2004 yılında yapılan ve toplam 36 villadan oluşan, 9 dönüm alan üzerine kurulu site içindeki 2 bin 940 metrekarelik kamu alanının bahçe duvarları ile site içine dahil edildiğini öne sürdü.

Belediye yetkililerinden alınan bilgiye göre site yönetimi, kamuya terk edilmiş olunan ve belediyenin hüküm ve tasarrufu altında bulunan söz konusu alan için ecri misil ödemelerini 2009 yılına kadar sürdürdü. Bu tarihten itibaren ise işgal edilen ve sitenin bahçesine katılan kamu alanı için hukuken ödemekle yükümlü olunan ecri misil bedelinin ödenmesi kesildi.

MAHKEMEDEN ECRİ MİSİL İPTALİ 

Üsküdar Belediyesi’nin kamu yararını gözetmek adına başlattığı hukuk mücadelesi sonrasında, İstanbul 8. İdare Mahkemesi 2014/529 esas ve 2014/1682 sayılı karar ile “Ecri misil anlaşmasının iptali” yönünde hüküm verdi. Belediye de  bunun üzerine yine  mahkeme kararını gerekçe göstererek,  söz konusu alanı kamulaştırma yöntemiyle koruma kararı aldı. Bu karar site sakinleri ile Belediye’yi karşı karşıya getirdi. Ağaoğlu My Home Çengelköy Site Yönetimi’nin “Ecri misil” bedelinin ödemesinin kesildiği tarihten bu yana yaklaşık 500 bin lira civarında borcu biriktiği  öğrenildi.



BELEDİYE: İŞGAL ALANI KAMUYA AÇIK PARK OLACAK

Üsküdar Belediye Başkanlığı Bayın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Bir yandan kamu alanını işgal edip, diğer yandan mükellefi olunan ‘Ecri misil’ ödemesini gerçekleştirmeyen tutum karşısında Üsküdar Belediyesi,  halkımızın menfaati doğrultusunda hareket ederek, sitenin bahçe duvarı içerisinde kalan bu alanı park olarak düzenleyip, kamuya açık şekilde düzenleme kararı aldı.  

Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından hazırlanan park projesi, Ağaoğlu My Home Çengelköy Site Yönetimi’nin son takınacağı tutuma göre bahçe duvarları iş makinalarıyla yıkılarak halkımızın istifade edeceği yeşil alan ve parka dönüştürülecek” denildi.

Size sakinleri ise “Bu bir tehdit” diyerek belediye ekiplerine tepki gösterdi.

Fatma Aksu/Hürriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde