10 işçinin üzerine bir de motor düşmüş

10 işçinin üzerine bir de motor düşmüş

İstanbul Cumhuriyet Başsavclığı, 10 işçinin hayatını kaybettiği rezidans faciasıyla ilgili açıklama yaptı

10 işçinin üzerine bir de motor düşmüş
16px
24px
08.09.2014 15:12
ABONE OLgoogle
İstanbul Cumhuriyet Başsavclığı'nın, 10 işçinin hayatını kaybettiği rezidans faciasıyla ilgili yaptığı açıklamada, asansörde 10 işçinin yanı sıra bir ton 250 kilogram ağırlığında kartonpiyer olduğu ortaya çıktı
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmayla ilgili yazılı açıklama yaptı. Asansörde 10 işçi ve bir ton 250 kilogram ağırlığında kartonpiyer taşıyan asansörün 32. kattan yere çakıldığını belirtti.

ASANSÖR YERE ÇAKILDIKTAN SONRA MOTOR DÜŞMÜŞ

Asansörün yere çakılmasından sonra motor ve bazı metal parçalarının işçilerin üzerine düştüğünü kaydeden Başsavcılık, olayın oluş şekli ve kusur durumunun tespiti için 3 makine mühendisi, 2 elektrik mühendisi bir inşaat mühendisi, bir iş güvenliği uzmanından oluşan 7 kişilik bilirkişi heyeti oluşturulduğunu ifade etti.

Gerekli inceleme ve delil tespitinin olay yerinde yapıldığını ve raporların beklendiğini açıklayan Başsavcılık, olaydan hemen sonra 8 kişinin karakola davet edildiğini, beyanları alındıktan sonra da serbest bırakıldıklarını kaydetti. Başsavcılık, basında çıkan ‘şüpheliler savcılık tarafından serbest bırakıldı’ şeklindeki iddiaların bu kişiler şüpheli olmadıkları gerekçesiyle gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Başsavcılık, asansör ile ilgili sorumluluğu bulunan 2 şüphelinin gözaltına alındığını, bazı şüphelilerin ise arandığını bildirdi. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde