10 gün oldu! Herkes Erdoğan’ın ‘sürprizini’ merak ediyor

10 gün oldu! Herkes Erdoğan’ın ‘sürprizini’ merak ediyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Nisan'da yapılan yeni anayasa referandumu öncesi yaptığı açıklamalarda hep 17 Nisan sabahını işaret etmiş "çok sürprizlerle karşılaşabilirsiniz" demişti.

10 gün oldu! Herkes Erdoğan’ın ‘sürprizini’ merak ediyor
16px
24px
26.04.2017 17:33
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Nisan'da yapılan yeni anayasa referandumu öncesi yaptığı açıklamalarda hep 17 Nisan sabahını işaret etmiş "çok sürprizlerle karşılaşabilirsiniz" demişti. Referandumun üzerinden 10 gün geçmesine rağmen Erdoğan cephesinden 'sürprizler' konusunda bir açıklama gelmedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk ‘sürpriz’ açıklamasını Avrupa Birliği konusunda yapmıştı. 23 Mart tarihinde Kanal D ile CNN Türk'ün ortak yayınında konuşan Erdoğan  Avrupa konusunda sert mesajlar vermiş ve  “Ekonomik ilişkilerimizi devam ettirebiliriz ama bizim siyasi, idari noktadaki şeylerde gözden geçirmeye ihtiyacımız olabilir. Bütün gündemlerin hepsini artık 16 Nisan belirleyecek. 16 Nisan'dan sonra çok sürprizlerle karşılaşabilirsiniz, onlar da karşılaşabilir” demişti.

Erdoğan bu ‘sürpriz’ çıkışını 9 Nisan günü çıktığı canlı yayın programında da sürdürmüştü. TRT FM, Kral FM ve yerel radyoların ortak canlı yayınında konuşan Erdoğan, sunucunun “Siz sürekli söylüyorsunuz. 17 Nisan'da size süprizlerimiz var diyorsunuz. Biraz ipucu alabilir miyiz? Ne tür sürprizleriniz olacak Türkiye'ye? Direk açıklayın demiyorum ama, dozu ne olabilir? Şaşıracak mıyız çok fazla?” şeklindeki sorusuna “vatandaşlarımıza önemli derecede sevindirecek bir müjde vereceğiz” diye yanıtlamıştı. Müjdenin ne olduğunu açıklamayan Erdoğan, “O zaman 17 Nisan'ın hiçbir anlamı kalmaz. Milletin öncelikle muhabbetini kazanabilecek dozda inşallah bir müjde olacaktır” demişti.

Referandumun üzerinden 10 gün geçmesine rağmen Erdoğan’ın ‘sürprizini’ açıklamaması kamuoyunda büyük merak konusu oldu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde