10 Milyonluk boşanma davası nasıl bitti?

10 Milyonluk boşanma davası nasıl bitti?

Uludağ Gazoz’un patronu Levent Kızıl ile eşi Sema Sipahioğlu arasında iki yıldır devam eden boşanma davası, dün yapılan duruşmayla sonuçlandı.

10 Milyonluk boşanma davası nasıl bitti?
16px
24px
23.01.2015 11:58
ABONE OLgoogle
İşadamı Levent Kızıl ile Sema Sipahioğlu, dün görülen davayla boşandı.

Uludağ Gazoz’un patronu Levent Kızıl ile eşi Sema Sipahioğlu arasında iki yıldır devam eden boşanma davası, dün yapılan duruşmayla sonuçlandı.

Sema Hanım’ın eski eşi Levent Kızıl’a ‘zina’ ve  ‘haysiyetsiz yaşam’ ithamıyla açtığı davayı hâkim reddetti. Duruşmada çiftin, artık birbirleriyle bir arada yaşamak istemedikleri göz önüne alınarak boşanmalarına karar verildi.

Sema Sipahioğlu’nun 10 milyon lira maddi, 10 milyon lira manevi tazminat istediği davanın sonucunda; Levent Kızıl’ın eski eşine 200 bin lira maddi, 100 bin lira manevi tazminat
ödemesine karar verildi.

SEMA KIZIL DAVA AÇMIŞTI

Pepsi Türkiye’nin eski sahibi Melih- Güngör Sipahioğlu çiftinin kızı Sema Kızıl, 20 yıllık eşi Bursaspor’un eski başkanı ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Eski Üyesi Levent Kızıl’a ihanet iddiasıyla boşanma davası açmıştı. Eşinin kendisini ünlü bir reklamcıyla aldattığını öne süren Sema Kızıl, 10 milyon TL tazminat talebinde bulundu. Dava haberlerinin basında yer almasının ardından olayın iç yüzü de aydınlanmaya başladı.

Hisselerini geri istedi     

İddiaya göre Sema Kızıl, Levent Kızıl’la önce anlaşarak boşanmak istedi. Yaşadığı ihaneti dava dilekçesine koymamak için de eşinden bir isteği vardı. 2003 yılında ailesiyle yaşadığı sorunlar nedeniyle Levent Kızıl’a devrettiği hisselerini geri alacaktı. Kızıl Nakliyat’taki değeri yaklaşık 100 milyon TL’yi bulan yüzde 48’lik hisselerini geri isteyen Sema Kızıl, eşinden olumsuz yanıt alınca avukatı Osman Hacıbekiroğlu’na talimat verdi ve ihanet dava dilekçesine girdi. Sema Kızıl, açtığı boşanma davasında 10 milyon TL’lik tazminatın yanı sıra hisselerinin iadesini de talep etti.

Ancak mahkeme Levent Kızıl’ın eski eşine 200 bin lira maddi, 100 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verdi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde