1 milyar dolar da Coca-Cola'da kaybetti

1 milyar dolar da Coca-Cola'da kaybetti

Bu hafta, ünlü yatırımcı için gerçekten de kabus gibi geçiyor.

1 milyar dolar da Coca-Cola'da kaybetti
16px
24px
23.10.2014 12:45
ABONE OLgoogle
Hafta başında IBM hisselerinden ciddi zarara uğrayan ünlü yatırımcı Warren Buffett, bu kez de Coca Cola’dan 1 milyar dolar kaybetti.

Bu hafta, ünlü yatırımcı Warren Buffett için gerçekten de kabus gibi geçiyor. Berkshire Hathaway'in en büyük ortağı ve en tepedeki fiili yöneticisi olan Buffett haftaya IBM'den gelen kötü sürprizle başlamıştı.

Bir zamanların dünyanın en büyük bilgisayar şirketi olan IBM beklenmedik derecede kötü bir bilanço açıklayınca, hisseler sert değer kaybetmişti. Portföyündeki en büyük üçüncü yatırım olan IBM'in düşüşü Buffett'a bir günde 1 milyar doları aşkın zarara malolmuştu.
 
Haftanın ikinci günü bir şok da Coca-Cola'dan geldi. Dev içecek şirketi de beklenmedik şekilde kötü bir bilanço açıkladı. Borsada hisse başına 2,72 dolarlık düşüş yaşandı. Portföyünde 400 milyon adet Coca-Cola hissesi bulunan Buffett'ın bir günlük zararı 1.09 milyar oldu.
 
Coca-Cola Berkshire Hathaway'in en büyük ikinci yatırımı. Uzun yıllar Coca-Cola'da yönetim kurulu üyesi olan Buffett, 2006'da bu görevini bıraktı. 2010'dan beri oğlu Howard Buffett dev şirketin yönetim kurulunda bulunuyor.
 
Aynı gün IBM hisselerinde de düşüş sürdü. Buffett'ın IBM zararına 494 milyon dolar daha eklendi. Böylece daha hafta ortasına gelinmeden kurt yatırımcının "kağıt üzerindeki" zararı 2.5 milyar doları buldu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde