1,2 milyar dolarlık sendikasyon kredisi

1,2 milyar dolarlık sendikasyon kredisi

Akbank, toplamda 1,2 milyar dolar tutarındaki sendikasyon kredisini yeniledi

1,2 milyar dolarlık sendikasyon kredisi
16px
24px
18.03.2016 14:03
ABONE OLgoogle
Akbank bankacılıktaki gücünü ve piyasaların Türkiye ekonomisine güvenini bir kez daha kanıtlayarak Mart 2015 sendikasyonunu yeniledi

Akbank’ın geçen yıl Mart’ta aldığı 737,6 milyon Avro ve 421,3 milyon Dolar olmak üzere toplam karşılığı 1,2 milyar Dolarlık sendikasyon kredisini yenilemek üzere gerçekleştirdiği işleme yüzde yüz talep geldi. 367 gün vadeli olarak alınan kredinin maliyeti LIBOR + yüzde 0,85 ve EURIBOR + yüzde 0,75 olarak gerçekleşti. Akbank, Türk Bankacılık sendikasyon piyasasında Dolar ve Avro kısımlarına farklı faiz uygulayan ilk Türk Bankası oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, sendikasyon kredisi işleminin global piyasalardaki hareketliliğe rağmen başarıyla gerçekleştiğini belirterek, bunun, yatırımcıların Türkiye ekonomisine ve Akbank'a olan güveninin işareti olduğunu vurguladı. Binbaşgil, şunları kaydetti: “2016’nın ilk çeyreğinde de uluslararası piyasalardaki hareketliliğin sürdüğünü görüyoruz. Çin ekonomisindeki yavaşlama, Avrupa Bankacılık sektöründeki sorunların devam etmesi, enerji fiyatlarındaki sert hareketler ve jeopolitik belirsizlikler uluslararası piyasalarda volatiliteye yol açtı. Mart sendikasyon kredimizi yenilemeye piyasalarda finansal hareketliliğin ve belirsizliklerin yüksek olduğu bir dönemde çıktık. Ancak sendikasyon işlemimizi başarı ile gerçekleştirdik.”

Akbank’ın güçlü mali yapısı ve kaynakları ile ülke ekonomisi ve reel sektörü desteklemeye devam edeceğinin altını çizen Binbaşgil, “Sektörümüze hız kesmeden yatırım yapmaya ve ülkemizin atılımları için gerekli olan finansal desteği sağlamaya devam ediyoruz" dedi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde