'Zenginler Kulübü'ne parası olan herkes giremeyecek!

'Zenginler Kulübü'ne parası olan herkes giremeyecek!

Dünyada 'zenginler kulübü' olarak nitelendirilen Soho House'ların açılışı için geri sayım başladı

'Zenginler Kulübü'ne parası olan herkes giremeyecek!
16px
24px
09.02.2015 11:48
ABONE OLgoogle
Son iki yıldır hazırlıkları devam eden Soho House İstanbul'un otel bölümü için rezervasyonlar internet üzerinden alınıyor. Henüz resmi açılış tarihi netleşmedi ama "Odalar 9 Mart 2015 itibariyle hazır" ibaresiyle otele rezervasyon kabul edildiği duyuruldu.

Ancak her isteyen bu otelde kalamayacak. Daha doğrusu Soho House'un kapısından giremeyecek, çünkü Soho House İstanbul'a girmek için "üye olmak" gerekiyor. Moda, sanat, medya ve Reklam dünyasında adını duyuran, yalnızca seçilmiş kişilerin üye-olabildiği Soho House İstanbul, üye kabulüne de başladı. Hedefi üç yılda 3 bin üyeye ulaşmak.

Dünyada halen 36 bin üyesi bulunan bu özel evlerden İngiltere'nin başkenti Londra'da altı, Amerika'nın New York, Toronto, Miami, Hollywood şehirlerinde beş, Almanya Berlin'de ise bir ev bulunuyor. Diğer bir deyişle 13'üncü Soho House Türkiye'de İstanbul'da açılıyor.

Aralarında "en büyük ev" unvanının da İstanbul'a ait olacağını belirtelim. Bu özel evde 87 odalı bir otelin yanı sıra, yemek yenilecek ve sohbet edilecek mekanlar, büyük bir spor salonu, sinema ve çatısında havuz bulunacak. Cecconi's İtalyan restoranı da bu mekanda açılacak.

Ancak tüm bu olanaklardan üye olmadan yararlanmak mümkün değil. Peki kimler Soho House İstanbul'a üye olabilir? Kurum, "Genellikle zenginlik ve statü üzerine odaklanan diğer kulüp oluşumlarının aksine, bizim amacımız ortak bir özelliğe, yani yaratıcı bir ruha sahip olan insanları bir araya toplamak" diye üyelik amacını açıklıyor. Kulüp, dört farklı kategoride üye kabul ediyor:

Bunlar; Local House, Every House, under 27 Local House, Under 27 Every House. Sadece Soho House İstanbul'a girişi sağlayan Local House üyeliği yıllık bin 300 euro iken, dünyadaki tüm kulüplere girmeyi sağlayan Every House'un üyelik ücreti ise bin 800 euro.

Üye olmak isteyenlerin başvuru formunu doldurup, bir vesikalık fotoğraflarını da eklemeleri gerekiyor. Üye adayına iki kişinin referans olması şart. 27 yaşının altında üye olacaklar için oluşturan paketlerin yıllık fiyatları ise 650 ila 900 euro arasında. Oluşturulan ve isimleri gizli olan Üye Kabul Komitesi üyeleri seçiyor.

Dünyada Soho House'ların kurucusu Nick Jones... Zaten istanbul'daki evin işletmesini de o yapacak. Türkiye'deki 80 milyon euroluk yatırımı ise Serdar Bilgili'nin kurduğu Corpera Turizm yapıyor. Bu yatırıma Doğuş Holdingin de ortak olmak istediği ve görüşmelerin sürdüğü geçen ay yazılmıştı. Geçen hafta itibariyle Ferit Şahenk, Corpore Turizm şirketinin yüzde 50 hissesini aldı.
Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde