"Türkiye'yi sattın" diyenler şimdi Erdoğan'ın danışmanı

"Türkiye'yi sattın" diyenler şimdi Erdoğan'ın danışmanı

Ertuğrul Günay, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yakın çevresini geçmişte kendisini sert şekilde eleştiren kişilerin sardığını söyledi.

"Türkiye'yi sattın" diyenler şimdi Erdoğan'ın danışmanı
16px
24px
29.12.2013 09:09
ABONE OLgoogle

AK Parti’den istifa eden eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “Daha önce Türkiye’yi sattığını söyleyen çevreler şimdi ona danışmanlık yapıyor.” dedi.

AK Parti’den istifa eden eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yakın çevresini geçmişte kendisini sert şekilde eleştiren kişilerin sardığını söyledi.

 “Herkes arkadaşından belli olur.” diyen Günay, “Şu anda 2004, 2005, 2006 ve 2007’de Türkiye’yi sattığını söyleyen çevreler ona danışmanlık yapıyor. Yolları açık olsun. Etrafına baksın 2006, 2007’de ona neler söyleyen arkadaşlar şu anda çevresinde ona servis yapıyorlar. İnsanı arkadaşları yoldan çıkarır.” ifadelerini kullandı

İhraç istemiyle disipline sevk edildikten sonra istifasını açıklayan eski bakan Ertuğrul Günay, kararının ardından geniş bir toplum kesiminden destek geldiğini aktardı. Ayrılma sürecini ise şöyle anlattı: “Biz istifa etmeye kalkmadık, parti içinde doğruları söylemekte ısrar ettik. MYK’da ihraç kararından 2 saat önce sosyal medyada, ‘Biz bu partiye zor günlerde geldik. Temiz siyaset anlayışımızı her koşulda sürdürdük. Burada kalacağız ve mücadelemizi sürdüreceğiz.’ yazmıştım. Ama sen bu tartışmalara muhatap olmuş arkadaşlarla otobüsün üzerinde ellerini kaldırıyorsun havaya ‘temiz siyaseti savunuyorum’ diyen arkadaşları disipline sevk etmeye çalışıyorsun. Bu, katlanmamız mümkün olmayan bir tavırdı. Geniş kitlenin haklarına arayışlarına büyük saygı duyarak yolumuzu ayırdığımızı söyledik. Büyük bir toplum kesimi doğru yaptığımızı düşünüyor. Daha büyük bir toplum kesiminin ne kadar verdiğini önümüzdeki dönem göreceğiz.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde