'Peşmerge kıyafeti' özür diletti

'Peşmerge kıyafeti' özür diletti

İsveç'te, bir mağazanın kadınlara yönelik ürettiği haki renkli tulum, kadın Peşmergeler tarafından giyilen elbiseye benzediği gerekçesiyle tepki topladı. Yoğun eleştiriler üzerine marka özür diledi.

'Peşmerge kıyafeti' özür diletti
16px
24px
08.10.2014 15:01
ABONE OLgoogle
İsveçli Hennes&Mauritz'in (H&M) sonbaharkış kolleksiyonu içindeki bir ürüne tepki yağdı. Bild gazetesinin haberine göre mağazaya, sosyal paylaşım sitelerinde, 'Peşmerge kıyafeti üzerinden Reklam yaparak para kazanıyorsunuz' tepkisi gösterildi. Firma, 'Böyle bir günde, cesurca savaşan kadın Peşmerge kıyafetini kullanarak, saygısızlık ve utanmazlık yapmakla' itham edildi.

Facebook ve Twitter'daki yoğun mesajlarda, H&M'den, tulumun satışından elde ettiği gelirin bir bölümünü Peşmerge güçlerine vermesi çağrısında bulunuldu. Bunun üzerine H&M mağazasından, söz konusu benzerliğin tamamen tesadüf olduğunu belirterek, "Şayet, ürünümüz nedeniyle birileri alındıysa özür dileriz. Niyetimiz kesinlikle bu değildi. Geçen sezon, yoğun olarak tulum talebi aldığımız için, bu ürünü tasarladık ve aranılan renk olan haki renginde ürettik" açıklaması yapıldı. H&M'in kataloğunda, söz konusu haki renkli tulumu bir mankenin askeri botla birlikte sunduğu görülüyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde