'Oyuncak araba' üretecek 'babayiğit' yok mu?

'Oyuncak araba' üretecek 'babayiğit' yok mu?

11 yıl içinde Cumhurbaşkanı’nı Çin malı oyuncak hediye etmekten kurtaracak “oyuncak arabayı” üretecek bir “babayiğit” bile çıkmamış.

'Oyuncak araba' üretecek 'babayiğit' yok mu?
16px
24px
29.03.2017 08:14
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan halkla temas ettiği her ortamda çocuklara hediye veriyor. Yıllardır kız çocukları için bebek, oğlan çocuklara da oyuncak araba koruma ekibi tarafından dağıtılıyor.

Yıllardır devam eden bu hediyelere ilişkin çok sayıda haber yayınlandı. Hediyelerin Çin üretimi olması da konu edildi. Google'da yapılan bir aramayla bu konudaki ilk haberin 2006’da yapıldığı sonucu çıkıyor. Daha sonra 2008’de de konu edilmiş.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hafta sonunda Antalya’daydı. Kaldığı otele geldiğinde çok sayıda vatandaş ve çoğunluğu İranlı olan turistler çocuklarıyla birlikte etrafını sardı.

Ekibi de çocuklara her zamanki gibi hediye vermeye başladılar. Orada görüldü ki bebekler ve uzaktan kumandalı arabalar (hala) Çin malı.

Yerli otomobil üretimi sürecinde sanayicileri cesaretlendirmek için “babayiğit” arandığı söylenmişti.

Öyle anlaşılıyor ki geçen -en azından- 11 yıl içinde Cumhurbaşkanı’nı Çin malı oyuncak hediye etmekten kurtaracak “oyuncak arabayı” üretecek bir “babayiğit” çıkmamış.

Mehmet Kaya/Dünya

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde