'İstanbul ekonomisi 130 ülkeden büyük'

'İstanbul ekonomisi 130 ülkeden büyük'

İstanbul Valisi Vasip Şahin: İstanbul tek başına ürettiği geliriyle 25 Avrupa ülkesini geride bırakıyor ve 130 ülkeden daha büyük bir ekonomik gücü elinde bulunduruyor

'İstanbul ekonomisi 130 ülkeden büyük'
16px
24px
30.10.2017 05:57
ABONE OLgoogle

İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul’un 349 milyar dolarlık ekonomisiyle 130 ülkeden daha büyük olduğunu ifade etti.

Bundan 8 yıl önce kurulan İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı da yürüten Şahin, 349 milyar dolar ile İstanbul’un Türkiye ekonomisinin yüzde 40’ına denk bir büyüklüğü temsil ettiğini kaydetti.

Gazete Habertürk'e konuşan Şahin, “İstanbul tek başına ürettiği geliriyle 25 Avrupa ülkesini geride bırakıyor ve 130 ülkeden daha büyük bir ekonomik gücü elinde bulunduruyor” diye konuştu. Şahin, Türkiye’nin yüksek gelir grubunda bulunan ülkeler arasına girmesinin yüksek katma değerli ürünler ile olacağına inandığını vurguladı.

UZAY PROJESİ

İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de üstlenen Şahin, “İSTKA desteğiyle İkitelli’de yürütülen Havacılık- Uzay Farkındalık ve Bilgi Merkezi (HUFBM) projesi ile havacılık ve uzay sektöründe ihtiyaç duyulan yüksek standartta ürünler yerli üreticiden tedarik edilmiş olacak” diye konuştu.

İHA’YA 300 PARÇA ÜRETİLİYOR

Çelik ve alüminyum sektörüne yönelik Çelik Test ve Araştırma Merkezi (ÇETAM) ve Alüminyum Test Eğitim ve Araştırma Merkezi’ni (ALUTEAM) kurduklarını belirten Şahin, ALUTEAM’de insansız hava araçlarına (İHA) 300’den fazla fonksiyonel parça üretildiğini kaydetti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde