'Hayır çıkarsa iç savaş çıkar' diyen Ak Partili gitti...

'Hayır çıkarsa iç savaş çıkar' diyen Ak Partili gitti...

Anayasa referandumunda “hayır” çıkması halinde, Türkiye’de iç savaş çıkabileceğini söyleyen ve bu sözleri nedeniyle hakkında soruşturma açılan AKP Manisa İl Başkan Yardımcısı Ozan Erdem görevinden istifa etti.

'Hayır çıkarsa iç savaş çıkar' diyen Ak Partili gitti...
16px
24px
16.02.2017 15:56
ABONE OLgoogle

AKP’nin Manisa İl Başkan Yardımcısı Ozan Erdem, Soma’da bir salon toplantısında yaptığı konuşmada, “bu referandum oylamasında yüzde 50’yi geçemezsek, iç savaşa hazır olun” demişti.

AKP’li Başkan Yardımcısının bu sözleri tüm Türkiye’de büyük tepki çekmişti. Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, Erdem’in sözleri üzerine Soma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açıldığını açıklamıştı. Erdem kamuoyundan gelen tepkiler nedeniyle il başkan yardımcılığı görevinden istifa etti.

AKP'li başkandan iç savaş tehdidi: Yüzde 50'yi geçemezsek iç savaşa hazır olun

OZAN ERDEM: CIMBIZLADILAR

AKP Soma İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından geçtiğimiz akşam düzenlenen ‘Büyük ve Güçlü Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ konulu konferansta referandumla ilgili olarak, “Size tek bir benzetme yapayım. Eğer yüzde 50’yi geçemezsek ve bu referandum oylamasında başarısız olursak iç savaşa hazır olun” sözleriyle gündeme gelen AKP Manisa İl Başkan Yardımcısı Ozan Erdem, hem AKP Genel Merkezi hem de kamuoyunun tepkisini çekmesinin ardından partisinin il başkanlığına gelerek istifasını sundu.

Partisinin il başkan yardımcılığı görevinden istifa dilekçesini verdiğini dile getiren Ozan Erdem, yaptığı açıklamada, sözlerinin çarpıtıldığını iddia ederek, “Sözlerim cımbızlanarak ve çarpıtılarak hiç söylemek istemediğim bir yöne çekildi. Bir çarpıtılmayla birlikte bu anlam çıkartıldı. Bu anlamın çıkartılmasına fevkalade üzgünüm. Partime, davama, aşığı olduğum ülkeme, kardeşliğe ve bütünlüğümüze, beraberliğimize zarar verme ihtimalini düşündüğüm için partimdeki görevimden, yönetim kurulu üyeliğimden görülen lüzum üzerine gönüllü olarak isteyerek istifamı sunmuş durumdayım. Gerekli açıklamayı gün içerisinde kamuoyu ile paylaşacağım” diye konuştu.

 Yağcı, yazılı açıklama yaparak, şöyle dedi:

“15 Şubat 2017 tarihinde bazı basın yayın organlarında, Adalet ve Kalkınma Partisi Soma İlçe Gençlik Kolları tarafından Soma Belediye Düğün Salonunda 13 Şubat 2017 tarihinde düzenlenen konferansta konuşan Adalet ve Kalkınma Partisi Manisa İl Başkan Yardımcısı Ozan Erdem’in ‘Bu referandum oylamasında yüzde 50’yi geçemezsek iç savaşa hazır olun’ şeklinde sözler sarf ettiği yönünde haberler yapılması üzerine, olayın mahiyetini araştırmak ve ilgilinin konuşma içeriğinde suç teşkil eden ifadeler bulunup bulunmadığını tespit etmek için Soma Cumhuriyet Başsavcılığımızca söz konusu olay ile ilgili soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

DURAKOĞLU: İNANILACAK BİR ŞEY DEĞİL

İstanbul Barosu Başkanı Avukat Mehmet Durakoğlu, böyle bir beyanın doğru olduğuna inanamadığını belirterek, “İnanılacak bir şey değil. Böyle bir beyan karşısında referandum oylamalarının yapılıyor olması nedeniyle ortaya çıkacak ekileşimden ciddi biçimde endişe duyarım” dedi.

AÇIK BİR TEHDİT, SON DERECE TEHLİKELİ

“Bu açık bir biçimde halkı kin ve düşmanlığa sevk etmekten başka bir şey değildir. Açık bir tehdit de içermektedir. Yurttaşların iradelerine karşı böyle bir dil kullanılmasını sadece antidemokratik değil, son derece de tehlikeli bulurum” diyen Durakoğlu, siyasetçilerin bu tür beyanlardan kaçınmaları gerektiğini söyledi.

“SAVCILARI GÖREVE DAVET EDERİM”

Durakoğlu ayrıca, “Bu beyanların doğruluğunun tespiti ve yargının harekete geçebilmesi bakımından da savcıları göreve davet ederim” diye konuştu.

İSTİFASI İSTENDİ

Diğer yandan, AKP Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, il başkan yardımcısı Ozan Erdem'in tepki çeken sözleriyle ilgili olarak yazılı bir açıklama yaparak, “Sayın Ozan Erdem’in talihsiz açıklaması teşkilatımızın ve partimizin görüşlerini yansıtmadığı gibi hepimizi de üzmüştür. Bu açıklaması nedeniyle Sayın Ozan Erdem’in istifası istenmiştir” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde