'Faşizm' tweeti atan Ergun Babahan için gözaltı kararı

'Faşizm' tweeti atan Ergun Babahan için gözaltı kararı

Ergun Babahan, saldırı sonrasında, "Faşizme destek veren herkes bedelini ödeyecektir. Buna Kılıçdaroğlu da dahil. Bu henüz başlangıç!" yazdı.

'Faşizm' tweeti atan Ergun Babahan için gözaltı kararı
16px
24px
25.08.2016 19:13
ABONE OLgoogle
Gazeteci Ergun Babahan'ın, CHP Lideri'ne saldırı düzenlendikten sonra attığı bir tweet büyük tepki topladı. Babahan, saldırı sonrasında, "Faşizme destek veren herkes bedelini ödeyecektir. Buna Kılıçdaroğlu da dahil. Bu henüz başlangıç!" yazdı. Tepkiler üzerine Babahan, "Saldırıyı öven tweet değil bu. Sonuçları anlatan bir tweet" mesajını paylaştı. Mesaj sonrası Babahan hakkında gözaltı kararı alındı.

Gazeteci Ergun Babahan'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na saldırı sonrasında sosyal medya hesabından paylaştığı bir mesaj, büyük tepki çekti. 

Babahan, saldırıdan hemen sonra, "Faşizme destek veren herkes bedelini ödeyecektir. Buna Kılıçdaroğlu da dahil. Bu henüz başlangıç!" mesajını paylaştı. 

Kısa sürede yayılan ve büyük tepki çeken mesaj sonrası Babahan, saldırıyı övmediğini ancak bu durumun bir sonuç olduğunu kastettiğini savundu.

Tepkiler üzerine yanlış anlaşıldığını savunan Babahan, "Faşizan zihniyet önce toplumun geniş kesimlerini ortak bir düşmana karşı birleştirir. Sonra sıra kendisine destek veren kesimlere gelir" diye tweet attı.



BABAHAN HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Konvoya yönelik gerçekleşen silahlı saldırı sonrası attığı tweet nedeniyle gazeteci Ergun Babahan hakkında gözaltı kararı alındı.

'SUÇU VE SUÇLUYU ÖVMEK...'

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu savcılarından Umut Tepe, Twitter'daki adresinden bugün yaptığı paylaşımla gündeme gelen gazeteci Babahan hakkında, "suçu ve suçluyu övmek" suçundan soruşturma başlattı. Savcı Tepe, soruşturma kapsamında, "Faşizme destek veren herkes bedelini ödeyecektir. Buna Kılıçdaroğlu da dahil. Bu henüz başlangıç..." tweeti atan Babahan hakkında gözaltı kararı aldı. 

Bu karar, Babahan'ın gözaltına alınması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne gönderildi. 

'SAVCILAR BEKLEYECEK' DİYE YAZDI

Babahan ise "Savcılar ifademi almak için OHAL'in bitmesini bekleyecekler" diye tweet attı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde