"En şüpheli" FETÖ haberlerini yapan, Sabah'tan Nazif Karaman FETÖ şüphelisi çıktı

"En şüpheli" FETÖ haberlerini yapan, Sabah'tan Nazif Karaman FETÖ şüphelisi çıktı

Sabah Gazetesi'nin İstihbarat Şefi Nazif Karaman'ın FETÖ şüphelisi olduğu ortaya çıktı.

"En şüpheli" FETÖ haberlerini yapan, Sabah'tan Nazif Karaman FETÖ şüphelisi çıktı
16px
24px
09.11.2017 13:08
ABONE OLgoogle

Nazif Karaman hakkındaki iddialar, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2014/37666 sayılı soruşturmasında, 2016/238 esas sayılı FETÖ Çatı Davası'nın ve 2017/67 esas sayılı FETÖ Medya Davası'nın ek klasörlerinde geçiyor. 

FETÖ'nün en önemli kurumlarından Bank Asya'ya, 17-25 Aralık 2013 operasyonlarından sonra talimatla para yatıranlar ve hükümetin açık çağrılarına rağmen parasını çekmeyenler inceleme konusu olmuştu. Banka Asya'ya dair hazırlanan bu raporlar soruşturma dosyalarına girmiş, FETÖ ilişkisinin delillerinden biri haline gelmiş ve tutuklama gerekçesi sayılmıştı.

2013-2014 yılları arasında Bank Asya'daki hesap hareketleri de, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ'ye dair soruşturma dosyalarına ve Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen FETÖ Çatı Davası'nın delil klasörlerine girdi. Sözkonusu raporlarla; Fethullah Gülen'in talimatıyla Bank Asya'ya para yatıranlar da tespit edildi.

Buna göre; 17-25 Aralık 2013 operasyonlarından sonra FETÖ'nün bankası Bank Asya'daki hesabına para girişi olanlar ayrıca sınıflandırıldı.

Odatv'nin edindiği bilgiye göre; yapılan incelemede ortaya çıktı ki; o isimlerden biri de Sabah Gazetesi'nin İstihbarat Şefi Nazif Karaman'dı. Sözkonusu rapora göre; Karaman'ın Banka Asya'daki hesabında 2013 sonunda para yoktu, ama sonrasında para hareketi gerçekleşmişti. 

FETÖ soruşturma ve dava dosyalarına giren inceleme raporunda; Nazif Karaman'ın hesabındaki para hareketleri ayrıntılandırılmadı. Ama bir yıl içindeki para girişleri-çıkışlarıyla birlikte; 2014 sonundaki bakiyesi 75,39 TL olarak not düşüldü. Yani, Nazif Karaman, Bank Asya hesaplarındaki tüm paralarını çekenlerin aksine, hesabında para artışı gerçekleşenlerden biri olarak soruşturmacılar tarafından rapora konuldu. 

FETÖ MEDYA DAVASI'NDA DA RAPORLANDIRILDI

Sabah Gazetesi'nin İstihbarat Şefi Nazif Karaman'ın FETÖ şüphelisi olması, İstanbul'daki bir soruşturmaya ve dava dosyasına daha girdi. İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen, 2017/67 esas sayılı FETÖ Medya Davası'ndaki ek delil klasörlerinde, "FETÖ üyeliği", "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" suçlamalarıyla tutuklu olan sanıkların HTS raporları yer aldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nun talimatıyla, HTS kaydı alınan sanıkların, FETÖ soruşturmalarında adı geçenlerle irtibatları listelendi.

Odatv'nin edindiği bilgiye göre; Nazif Karaman'ın sözkonusu suçlamalarla tutuklu bulunan sanıklardan Seyid Kılıç ile Yakup Çetin ile irtibatları tespit edildi. Nazif Karaman'ın 7 kez iletişim kurduğu, FETÖ Medya Davası sanığı Seyid Kılıç'ın ByLock kullanıcısı olduğu ortaya çıkmıştı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan'ın yürüttüğü, FETÖ Medya Davası ile birleştirilen soruşturma dosyasında yer alan raporda; Nazif Karaman'ın isminin karşısında "Bank Asya hesabındaki para miktarı artan" diye yazıldı. Sözkonusu rapora göre; Nazif Karaman'la birlikte, firari FETÖ'cüler Ekrem Dumanlı ve Adem Yavuz Arslan gibi isimler de aynı soruşturma kapsamında "Bank Asya hesabındaki para miktarı artan" kişiler olarak tespit edildi.

Ankara'daki ve İstanbul'daki FETÖ dosyalarında şüpheli olarak yer alan Nazif Karaman, Sabah Gazetesi'nde yaptığı tartışmalı FETÖ haberleriyle biliniyor.

ERDOĞAN: HEPSİNİ BİLEREK YAPTINIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan son AKP Grup Toplantısı'nda ve bugünkü 41. Muhtarlar Buluşması'nda, 17-25 Aralık sonrası Bank Asya'ya para yatıranları ve bankadan parasını çekmeyenleri hatırlatarak şunları söyledi:

“Milletimiz FETÖ denen ihanet şebekesinin gerçek yüzünü daha 17-25 Aralık Emniyet-Yargı darbe girişiminde teşhis etmişti. 15 Temmuz Darbe Girişimi bu teşhisin ne kadar doğru, bu ihanet çetesinin başının ezilmesinin ne kadar gerekli olduğunu, şüpheye yer bırakmayacak şekilde ortaya koymuştur. Ve bizler, çocuklarınızı bunların okullarından alın diye meydanlarda haykırdığımız zaman boşuna haykırmadık. Sakın ha, bunların bankasına paralarınızı yatırmayın, varsa paralarınızı çekin alın dediğimiz zaman boşuna bunları haykırmadık. O zaman, onların bankalarından veya bankasından parasını çekip almayanlar, şimdi yanımıza gelip, işte biz bunları bilerek yapmadık, neyi bilerek yapmadın ya, hepsini bilerek yaptınız, hepsini bilerek yaptınız. Arabanızı sattınız gittiniz oraya yatırdınız, dairenizi sattınız gittiniz oraya yatırdınız. Şimdi bizim taksiratımız yoktu diye ağlıyorsunuz, kusura bakmayın, atı alan Üsküdar’ı geçti. Bunların hepsi biliniyor. Ve bak, akıllı olanlar Türkiye’yi terk etti gitti. Maalesef aklı yetmeyenler burada tuzağa düştü. Şimdi değerli kardeşlerim, bütün bunları söylemiş olmanın da rahatlığı içerisindeyiz. Çünkü söyledik. Diyorlar ki, işte bilmiyorduk, onun için gönderdik, yok şuydu yok buydu, hepsi hikâye. Ve neyi nasıl götürdükleri, silahlı kuvvetlerimizde nasıl örgütlendikleri, polisimizde nasıl örgütlendikleri, bütün devletin kurumlarına nasıl sızdıkları bütün bunların hepsi ortada. Şimdiyse, artık tamamen temizlenme, toparlanma döneminin içerisindeyiz ve yargı ile birlikte hukukun kuralları neyi gerektiriyorsa bunu sonuna kadar yapıp yolumuza devam edeceğiz. Ve özellikle de bu devlet mekanizmasını bunlardan arındıracağız, temizleyeceğiz. Bu arındırma, bu temizleme olmadan devlet mekanizmamız rahat çalışamayacaktır.”  

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde