'Bu işten en iyi ben anlarım'

'Bu işten en iyi ben anlarım'

Küçük bir kasap dükkânında çırak olarak çalışmaya başladı. Şimdi gurmelere taş çıkartıyor...

'Bu işten en iyi ben anlarım'
16px
24px
05.07.2011 15:37
ABONE OLgoogle

Günaydın Et'in kurucusu ve ortağı Cüneyt Asan, Ortadoğu, Avrupa ve ABD'li yatırımcılardan ortaklık teklifleri geldiğini, firmanın yüzde 50, 80 veya tamamını satın almak da istediklerini belirterek, ''Biz firmayı satmayı düşünmüyoruz. 'Katar İncisi' adlı yapay adada dünyadaki en büyük markalar dükkan açmış. Bu teklif bize de geldi ve şu an onu değerlendiriyorum'' dedi.

      Asan, sohbet toplantısında, Günaydın Et ve Restoran Grubu'nun hikayesinin, 1964 yılında Bostancı'da 20 metrekarelik bir kasap dükkanında başladığını belirterek, İstanbul'a gelen babasının kapıcılık yaptığını, çırak olarak girdiği kasapta 10 yıl işçi olarak çalıştığını anlattı.

      Askerden dönünce patronu Fikret Deniz'in kendisini dükkana ortak etmek yerine sattığını ifade eden Asan, dükkanın yeni sahipleri Nimet ve İsmet Yalçın'ın kendisiyle çalışma isteğini ''ortaklık'' şartıyla kabul ettiğini ve dükkana ortak olduğunu anlattı.

      Tadilat sırasında Amerikan barlı bir kasap ortaya çıktığını, Necmi Tanyolaç'ın gazetedeki köşesinde yazdığı ''Mesleğinde çağ atlatan adam'' haberinin ardından insanların akın akın dükkana gelmeye başladığını anlatan Asan, Küçükyalı'da açtıkları ilk restoranın da bir televizyon programında yayımlanmasının ardından dolup taştığını ve ardından Bostancı'da 500 kişilik restoran açtıklarını kaydetti.

      Asan, 10 alışveriş merkezinde hizmet verdiklerini, buralarda Avrupalı ve ABD'li zincir markaların arasından sıyrılıp en yüksek ciroyu yaptıklarını ifade ederek, İstinye Alışveriş Merkezindeki restoranda da yüksek cirolar yaptıklarını anlattı.
      
     'BİR GRAM ET KULLANMADAN SUCUK YAPILABİLİR''
     
     Cüneyt Asan, Türkiye'de yaşanan et sıkıntısına ilişkin görüşlerini dile getirirken de, bu açığı görüp Balıkesir Gönen'de 300 dönüm üzerine çiftlik kurduklarını, Tekirdağ Malkara'da da küçük bir çiftliklerinin bulunduğunu söyledi. Gönen'deki çiftlikte şu anda 5 bin dana bulunduğunu, 5 yılda 20 bin başa ulaşmayı hedeflediklerini kaydeden Asan, ineklerden alınan süt ve süt ürünlerini ''Günaydın'' markası altında öncelikle kendi mağazalarında müşteriye sunacaklarını da ifade etti.

      Yeterli hayvan sayısına ulaştıklarında ''butik sucukçuluk'' yapacağını belirten Asan, ''Dünyadaki en iyi sucuğu yapacağım. Dünyadaki en iyi sucuğu yapmak çok kolay. Bunun için en doğru eti kullanıyorsunuz, içine soya ve benzeri şeyler katmıyorsunuz. Kiremit tozundan karabiber ve kırmızı biber değil de en kaliteli baharatı kullanıyorsunuz. En iyisini yapmak için ahlaki ve vicdanı değerlerinizin olması yeterli. Gıda, dünyada suistimale açık, lanet bir iştir. Bir gram et kullanmadan sucuk yapılabilir. Siz onu yerken etten yapılmadığını anlamazsınız'' diye konuştu.
      
     ''KANSERDEN ÖLEN KASAP GÖRDÜNÜZ MÜ?''
     
     ''Et&Döner'', ''Kasap&Steak House'', ''Kebap Restaurant'' ve ''Günaydın Burger'' olmak üzere 4 farklı mağazacılık konseptinde hizmet veren ve 2011 yılının ilk yarısını yüzde 25 büyüme ile kapatan Günaydın Et'in ortağı Cüneyt Asan, İstanbul dışında KKTC'de bir ve Ankara'da 3 dükkanlarının bulunduğunu, bu yıl içinde Bağdat Caddesinde 2-3 restoran ile 5-6 burger dükkanı açmayı düşündüklerini, lojistiği zor olduğu için tatil yörelerine açılamadıklarını söyledi.

      Ortadoğu, Avrupa ve ABD'li yatırımcılardan ortaklık teklifleri aldıklarını bildiren Asan, ''Bunun yanında firmanın yüzde 50, 80 veya tamamını satın almak da istiyorlar. Biz firmayı satmayı düşünmüyoruz. Katar'daki 'Katar İncisi'' adlı yapay adada dünyadaki en büyük markalar dükkan açmış. Bu teklif bize de geldi ve şu an onu değerlendiriyorum. 'Her türlü gideri karşılayacağız, siz yeter ki 'evet' deyin ve emeğiniz için yüzde 5 verelim' diyorlar. Biz eti dışarı çıkaramıyoruz ama onlar dünyanın en iyi etlerini getiriyorlar. Türkiye'de franchising alt yapısı olmadığı için bunu da düşünmüyoruz'' dedi.

      Cüneyt Asan, 1 liraya döner satılamayacağını, dönercinin kasaptan 25 liradan aşağıya et alamayacağını, diğer giderleri de üstüne koyunca 1 liraya döner satılamayacağının görüleceğini ifade etti.
      Anadolu Yakası'nda sahilde ''Günaydın'' adında bir butik otel açmayı düşündüğünü de belirten Asan, ''Et yemediğim gün enerjim olmuyor. Doktorlara da 'Hiç kanserden ölen kasap gördünüz mü?' diye takılıyorum. Balık yesem bile et yemem lazım. Et yemediğim zaman bedenen doyuyorum ama ruhen açım'' diye konuştu.

.Gurmeler bana laf söyleyemez

Cuneyt Asan, işe çıraklıkla başladığı için en iyi kasabın kendisi olduğunu söyleyerek, "Bu işte üzerime adam tanımam. Her sabah kombineye et almaya ben giderim. Benden başka kimse 1 gram et alamaz. et kesmede üzerime yoktur. ben eti gürdüğüm zaman kalitesini anlarım" diyor.

ERDOĞAN'LA DÜNYA GÖRÜŞÜMÜZ AYRI AMA BİZE GELİR

Başbakan Erdoğan'ın zaman zaman Bostancı'daki kasapa et almaya geldiğini söyleyen Asan, "Başbakan Erdoğan'la dünya görüşümüz ayrı ama bize gelir. Oğluyla arkadaşız. Geçtiğimiz günlerde de abisi Mustafa Erdoğan'ın çocuğunun düğününe gittik" dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde