'Bu işin fıtratında ölüm var'

'Bu işin fıtratında ölüm var'

​Bartın’ın Amasra İlçesi’nde Hattat Holding’e ait bir maden ocağında yaşanan kazada 1 Çinli işçi hayatını kaybetti. Hattat kaza için ne dedi?

'Bu işin fıtratında ölüm var'
16px
24px
19.09.2014 11:38
ABONE OLgoogle
Bartın’ın Amasra İlçesi’nde Hattat Holding’e ait bir maden ocağında yaşanan kazada 1 Çinli işçi hayatını kaybetti. Kazadan sonra konuşan madenin sahibi Mehmet Hattat olaya çok üzüldüğünü söyleyerek, "Maalesef böyle bir kaza yaşandı. Sayın reis-i cumhurumuzun söylediği gibi bu işin fıtratında kaza var" diye konuştu.

Bartın’ın Amasra İlçesi’nde Hattat Holding’e ait bir maden ocağında yaşanan kazada 1 Çinli işçi hayatını kaybetti.  Kaza, saat 11.00 sıralarında Tarlaağzı mevkiinde faaliyet gösteren özel şirkete ait kömür ocağında meydana geldi.

Maden ocağında Çinli işçilerin hazırlık işlerini yürüttüğü bölgede yan taraftaki kömür yağınlarının çökmesi sonucu göçük oluştu. İşçilerden 2'si, kömür yığınlarının altında kaldı. İşçiler, mesai arkadaşlarının çalışması sonucu göçükten kurtarılarak ocaktan çıkarıldı. Ancak işçilerden birisi hayatını kaybetti. Olay yerinde 7 işçinin bulunduğu belirtilirken 1 Çinli işçinin hafif şekilde yaralandığını ve ayakta tedavi edilere taburcu edildiği ifade edildi.  

SADECE GALERİ AÇILIYOR

Kazayla ilgili olarak hurriyet.com.tr’ye konuşan Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat, madende mahsur kalan hiçbir işçinin olmadığını belirterek, “Biz madenimizde 220 Çinli işçi çalıştırıyoruz. Çinliler bu işten anlıyor. Maalesef böyle bir kaza yaşandı. Mercedes araba kullansanız da kaza oluyor Fiat araba kullansanızda… Maalesef Reis-i Cumhurumuzun söylediği gibi bu işin fıtratında kaza var. Trafik kazaları da fazla oluyor” diye konuştu. Hattat’ın verdiği bilgilere göre Bartın’daki madende henüz kömür çıkarılmıyor sadece kömür galerileri açılıyor. (Can Mumay/Hürriyet)

EVİNDE DANSÖZ OYNATMASIYLA HABER OLMUŞTU

25 yıldır işadamlarıyla birlikte İstinye'deki yalısının alt katında dansöz getirip fasıl eşliğinde eğlendiren Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat, 2012 yılında yalısında attığı imzanın ardından Çinli misafirleriyle bu geleneği sürdürdü ve dansözlerle göbek atmıştı. Hattat dansöze para basarken eşi Şükran Hattat, kızları ve gelini de izledi. Çinli ortağı darbuka çalarken, Hattat da dansözlerle hünerlerini sergilemişti.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde