'Benim için Carrefour'la ortaklık istifa ettiğimiz gün sona erdi'

'Benim için Carrefour'la ortaklık istifa ettiğimiz gün sona erdi'

Sabancı Holding'in Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Dinçer, "Benim için ortaklık, o gün fiilen bitti" diye konuştu

'Benim için Carrefour'la ortaklık istifa ettiğimiz gün sona erdi'
16px
24px
19.03.2013 06:49
ABONE OLgoogle

17 Temmuz'da üç arkadaşıyla CarrefourSA'dan istifa ettiğini hatırlatan Sabancı Holding'in Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Dinçer, "Benim için ortaklık, o gün fiilen bitti" diye konuştu

SABANCI Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, Cnbc-e'de Carrefour'la yapılan ortaklıkla ilgili konuştu. Dinçer, "17 Temmuz'da üç arkadaşımla birlikte CarrefourSA yönetim kurulundan istifa ettim. Benim için bu ortaklık o gün fiilen sona erdi" dedi.

İSTİFA ederek verdikleri mesajın Sabancı olarak CarrefourSA'ya daha fazlı katkı sağlayamayacakları yönünde olduğunu belirten Dinçer, "Bugün şartlar değişirse bir daha görev alabiliriz" dedi. Dinçer, söz konusu değişiklikleri ise şirketi tamamen Sabancı'nın ya da Carrefour Fransa'nın alması, şirketin üçüncü bir firmaya satılması ya da ortaklık yapısının Sabancı'yı çoğunluk yapacak şekilde değiştirilmesi olarak sıraladı.

CARREFOURSA'NIN ortaklık yapısı nedeniyle performansını beğenmediğini söyleyen Dinçer'e Fransız Carrefour'un CEO'sunun "Daha fazla ülkeden çıkmıyoruz" açıklaması da soruldu. Dinçer soruyu, "Kendi bilecekleri bir iş. Türkiye'den hiçbir yönetici çıkmak istemez çünkü o ülkeden çıkmak, o ülkede o işi becerememek demektir" şeklinde yanıtladı.  

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde