'Babamın fabrikasında 6 ay yerleri süpürdüm'

'Babamın fabrikasında 6 ay yerleri süpürdüm'

Gaziantepli iş adamı Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, başarı öyküsünü anlatırken, "Ben babamın fabrikasında 6 ay yerleri süpürdüm" dedi

'Babamın fabrikasında 6 ay yerleri süpürdüm'
16px
24px
15.03.2016 16:24
ABONE OLgoogle
Adana Sheraton Otel’de düzenlenen söyleşiye Konukoğlu’nun yanı sıra CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, AGİAD Başkanı Sefa Noyaner, iş adamları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Konuşmasında, iş yaşamında başarının birinci şartının ’çok çalışmak’ olduğunu söyleyen Konukoğlu, iş adamlarının çalıştığı kente mutlaka yatırım yapması gerektiğini belirtti. Konukoğlu, "Başarının yolu çok çalışmaktan geçer. İş yaşamında çok çalışacaksınız ve merdivenleri yavaş yavaş çıkacaksınız. Ben babamın fabrikasında çalışmaya başladığımda 6 ay yerleri süpürdüm. Her şeyden önemlisi hazmetmektir, iş hayatında bu böyledir. Birden gelip her şeyin üstüne oturursanız, başarılı olamazsınız" dedi.

’NASIL ZENGİN OLDUN?’

Gittiği söyleşilerde kendisine nasıl zengin olduğunu soran öğrencilere, dürüstlük ve paylaşımcılığı işaret ettiğini belirten Konukoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Öğrenciler, ’Nasıl zengin oldun’ diyor. Ben iş yaşamımda çok çalışmamın dışında hep dürüst oldum. Kazandığımı halkla paylaştım. Kazandığım paranın mutlaka hayrını, zekatını verdim. Hastane, okul, cami yaptırdım. Ama çok çalıştım. Hem az çalışayım, hem de çok para kazanayım diyemezsiniz. İşinin başında durmayan da başarılı olamaz. Durmadan gezeyim, tatil yapayım derseniz, parayı kim kazanacak? Adam cuma günü öğlen tatile gidiyor. Pazartesi öğlen işe geliyor. İşe ısınayım diyene kadar haftanın ortası oluyor. Böyle yapan hiç bir iş adamı başarılı olamaz."

'ADANA BİZİM HAYALİMİZDİ'

Adana sanayisinin eskiden kendilerinin hayali olduğunu belirten Konukoğlu şöyle devam etti:

"Adana bir zamanlar bizim hayalimizdi. Adana’da Milli Mensucat Fabrikası’nda 3 ay makinacı olarak çalıştım ben. Ancak bazen bir şehre doyum geliyor. Sonra tekrar bir şeyler oluyor. Adana’da son yıllarda güzel şeyler olmaya başladı. Herkese şunu söylüyorum. Hangi kentten gelirse gelsin, Adana yaşıyorsa şunu söylemelidir, ’Dünyada Türkiye, Türkiye’de Adana.’ Burada kazanıp, İstanbul’da harcamak olmaz. Mutlaka kendi şehrine yatırıp yapmalı kazanan kişi. Ayrıca iş adamları mutlaka çocuklarını iş yerlerine götürmelidir. Onu oraya alıştırmalıdır. Babalar bir dönem geldiğinde işi en iyi yapan çocuğuna bırakması lazım. Ben 65 yaşında bıraktım. Ama bizde iş adamı ölene kadar her şeyi elinde tutmaya çalışıyor. İşletme sahibi öldüğü zaman da her şey dağılıyor. Bu yüzden uzun yıllar yaşayan çok fazla şirket bulunmuyor."

Yurt ve dünya ölçeğindeki şirketleri bünyesinde bulunduran, ülkemizdeki 500 büyük şirket arasında yer alan ve yaklaşık 14 bin kişinin istihdam edildiği bir kurum haline gelen Sanko Holding, günümüzde tekstilin yanı sıra, enerji, inşaat, ambalaj, iş makinaları, AVM, finans, bilişim, gıda, sağlık ve eğitim sektörlerinde faaliyet gösteriyor. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde