'Asrın Suyu'nda şimdi de fiyat kavgası çıktı

'Asrın Suyu'nda şimdi de fiyat kavgası çıktı

TÜRKİYE’nin 1.6 milyar lira harcayarak deniz altından askılı boru sistemiyle götürdüğü suyun 2.30 TL olarak belirlenen ton maliyet fiyatı, KKTC belediyelerini memnun etmedi.

'Asrın Suyu'nda şimdi de fiyat kavgası çıktı
16px
24px
22.05.2016 10:46
ABONE OLgoogle
KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, suyun maliyet fiyatının belirlendiği protokolü Perşembe günü İstanbul’da imzaladı.

Su yönetimini bir yıl Devlet Su İşleri’ne (DSİ) devreden sözleşme, KKTC’de belediyeler arasında büyük tartışmaya yol açtı. KKTC’li Bakan Nazım Çavuşoğlu, belediye başkanlarını toplayarak, Kasım ayında Ada’ya gelen suyun kentlere dağıtımın hazır olduğunu, abone olacak belediyelere suyun verileceğini açıkladı.

Çavuşoğlu, Türkiye’nin suyu bedava verdiğini, ancak KKTC’ye geldikten sonra elektrik, işletim ve bakım maliyeti nedeniyle tonu 2 lira 30 kuruştan belediyelere verileceğini kaydetti.

Belediyeler ise bugüne kadar yer altı sularını kullandıklarını ve devletten 25 kuruş ortalama fiyattan aldıkları suyu, halka tüketim miktarlarına göre, 2.5 ile 3.5 lira arası değişen fiyatlarda sattıklarını dile getirdi. 

Türkiye’den KKTC’ye Dragos Çayı’ndan yılda 75 milyon metreküp su gelecek. Evlerde kullanılacak su, arıtıldıktan sonra içme suyu olarak verilecek. KKTC’nin yılda 30 milyon metreküp kullanım suyuna ihtiyacı bulunuyor. Geri kalan su, tarımsal amaçlı kullanılacak.
Hürriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde