"Ankara'yı ayağa kaldıracağımız gün çok yakın" hakkında karar verildi

"Ankara'yı ayağa kaldıracağımız gün çok yakın" hakkında karar verildi

Mücahit Ören’e aktarılır ve Ören bu talebe ABD’den e-mail ile aynen şu karşılığı verir:  ‘Kesin söylüyorum bir kuruş ilave teminat vermeyeceğim... Önce kapatırım TGRT’yi, ancak Ankara’yı ayağa kaldıracağımız gün çok yakın… Bankalar ile konuşmayın…’”

"Ankara'yı ayağa kaldıracağımız gün çok yakın" hakkında karar verildi
16px
24px
19.08.2017 17:59
ABONE OLgoogle

Aydınlık yazarı Sabahattin Önkibar, 2 Kasım 2016 tarihindeki “Bu e-mail hapse gönderir” başlıklı köşesinde; Işıkçılar cemaatinin liderlerinden ABD vatandaşı olan İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mücahid Ören’in TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar’a gönderdiği maile yer verdi. 

Önkibar yazısında Ören’in attığı e-maili şöyle anlattı:

“Türksat için malum bütün televizyonlardan teminat mektubu istenir ve TGRT de o teminatı gönderir fakat gönderilen teminat eksik yani yetersizdir... Konu Mücahit Ören’e aktarılır ve Ören bu talebe ABD’den e-mail ile aynen şu karşılığı verir: 

‘Kesin söylüyorum bir kuruş ilave teminat vermeyeceğim... Önce kapatırım TGRT’yi, ancak Ankara’yı ayağa kaldıracağımız gün çok yakın… Bankalar ile konuşmayın…’”

Yani Türkiye gazetesinin ve TGRT Haber’in sahibi Ören… 

ABD’den… 

15 Temmuz darbe girişiminden 48 saat önce… 

“Ankara’yı ayağa kaldıracağımız gün çok yakın” diye e-mail atmıştı.

“DARBEYİ ADETA AFİŞE EDİYOR”

Aydınlık yazarı Önkibar, Ören’in attığı mailin peşini bırakmadı. Konuyla ilgili ilk yazısından aylar sonra 22 Nisan 2017 tarihinde Mücahid Ören’in gönderdiği mailin çıktısına köşesinde yer verdi ve şunları yazdı: 

“(…) Evet FETÖ darbesine sadece iki gün kala Mücahit Ören bu mesajı ile sadece kendini ele vermiyor, aynı zamanda yapılacak darbeyi adeta afişe ediyor.

Öyle çünkü darbeye 48 saat kala ‘Ankara’yı ayağa kaldıracağımız gün çok yakın’ ifadesinin başka açıklaması olamaz.

Mesajı tekrar tekrar okuyun, o ifade orada yer alıyorsa, bunun okuması Mücahit’in FETÖ darbesinden haberdar olması ve ihbar etmediği için de tertibin içinde yer alması değil midir? 

Nasıl olur demeyin, malum ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi ve CIA Ortadoğu Masası Şefi Marc Grossman, İhlas Holding’in Borsa’ya bildirdiği resmi danışmanıdır. Dolayısıyla Mücahit Ören-FETÖ irtibatının onunla sağlanması güçlü ihtimaldır.

Yine hatırlatalım, İhlas’ın 15 Temmuz darbesi sürecinde CEO’su Cahit Paksoy’dur ki bu isim FETÖ mensubu olmaktan darbe sonrası tutuklanmıştır.” 

Aydınlık yazarı Önkibar, TGRT Haber’de program yapan ve Türkiye gazetesinde köşe yazan kripto FETÖ’cü Cem Küçük’e de şöyle seslenmişti:  

“(...) Güya FETÖ hasmı pozlarını atan Cem Küçük de bu hadiseye kayıtsız!

Küçük Cem’e soru:

Cevap ver Cem; daha önce yazdığım bu hadiseyi haftalardır neden görmezden geliyorsun? (...)”

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

Mücahid Ören ve Batuhan Yaşar, Sabahattin Önkibar’ın 22 Nisan 2017 tarihli yazısından sonra soluğu savcılıkta aldı. Ören ve Yaşar, Önkibar hakkında “Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme ve yayma”, “Hakaret”, “Özel hayatın gizliliğini ihlal etmek”, “Haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek” suçlamalarıyla suç duyurusunda bulundular. 

Tekrar tekrar vurgulayalım: 

Sabahattin Önkibar’dan şikayetçi olmalarının gerekçeleri arasında; “Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme ve yayma”, “Özel hayatın gizliliğini ihlal etmek” ve “Haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek” var. 

Bunun Türkçesi; bu mail gerçek! 

VE SAVCI KARARINI VERDİ

Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Umut Tepe, şikayeti inceledikten sonra Önkibar hakkında “kovuşturmaya yer yoktur” dedi ve dosyayı kapadı. Kararında Yargıtay ve AİHM içtihatlarından örnekler veren Savcı Umut Tepe “Basının haber yapmasının engellenmesinin mümkün olmadığı, basının toplumu ilgilendiren ve takip edilen konu ve olaylar ile ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirme görevinin bulunduğu, bu görevin basın özgürlüğünden kaynaklandığı, haberin kamuoyunun bilgilendirilmesi amaç ve kastıyla haber yapıldığı, bu hali ile atılı suçların unsurları bakımından oluşmadığı anlaşıldığından…” ifadeleriyle çarpıcı gerekçeler sundu. 

PEKİ O İFADELER NE OLACAK

Filmi başa sarıp, bütün olan biteni özetleyelim…

Işıkçılar cemaatinin önemli isimlerinden Mücahid Ören, 15 Temmuz darbe girişiminden sadece 2 gün önce bir yöneticisine “Ankara’yı ayağa kaldıracağımız gün çok yakın” diye e-mail attı. 

Sabahattin Önkibar bu e-maile ulaştı ve köşesinde yazdı / yayımladı. 

Mücahid Ören ile e-mailin alıcısı Batuhan Yaşar savcılığa giderek Önkibar hakkında suç duyurusunda bulundu. Ve o suç duyurusunda e-mail’in doğru olduğunu kabul ettiler. 

Ve Cumhuriyet Savcısı Umut Tepe suç duyurusunu inceledi, Önkibar hakkında dava açılmamasına karar verdi. 

Şimdi merak edilen konu ise; “Ankara’yı ayağa kaldıracağımız gün çok yakın” ifadeleriyle ilgili bir işlem yapılıp yapılmayacağı… 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde