Dolar
48,4788
0,03%
Euro
56,4241
0,14%
Sterlin
65,7231
0,09%
Bitcoin
3.788.804
-0,39%
BİST-100
14.505,48
0,70%
Gram Altın
6.851,246
0,96%
Gümüş
67,2
2,29%
Faiz
39,56
-0,28%

ABD, Xinbi Guarantee'yi siber dolandırıcılığa destek verdiği gerekçesiyle yaptırım listesine aldı

ABD Hazine Bakanlığı, Amerikalıları hedef alan siber dolandırıcılık operasyonlarına destek verdiğini öne sürerek yasa dışı çevrim içi pazar yeri işleten Xinbi Guarantee'yi yaptırım listesine ekledi.

09.09.2026 16:26Güncelleme: 09.09.2026 16:27
ABD, Xinbi Guarantee'yi siber dolandırıcılığa destek verdiği gerekçesiyle yaptırım listesine aldı
16px
32px

ABD Hazine Bakanlığından yapılan açıklamada, Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisinin (OFAC) Amerikalıları hedef alan siber dolandırıcılık, kara para aklama ve diğer suç faaliyetlerini desteklemek amacıyla kullanılan Çince bir platform olan Xinbi Guarantee'ye yaptırım uyguladığı bildirildi.

'ÇİNLİ SİBER SUÇLULAR TARAFINDAN KULLANILIYOR'

Xinbi Guarantee'nin büyük ve yasa dışı bir çevrim içi pazar yerini işlettiğine değinilen açıklamada, platformun Çinli siber suçlular tarafından yoğun biçimde kullanıldığı kaydedildi.

Açıklamada, OFAC'ın ayrıca dijital para birimi ve diğer finansal hizmetleri sağlayarak platformun faaliyetlerini destekleyen iki kuruluşu da yaptırım listesine eklediği bildirildi.

24 MİLYAR DOLARIN ÜZERİNDE İŞLEM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Xinbi Guarantee'nin 2022'den bu yana platformları üzerinden 24 milyar doların üzerinde dijital varlık ve itibari para işlemi gerçekleştirdiği belirtilen açıklamada, platformun faaliyetlerinde mesajlaşma uygulaması ile XinbiPay kripto cüzdanının kullanıldığı aktarıldı.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen ABD Hazine Bakanı Scott Bessent, Güneydoğu Asya'daki dolandırıcılık merkezlerinin her yıl Amerikalı kurbanlardan milyarlarca dolar çaldığını belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin bu suç örgütlerini ortadan kaldırma konusunda birlik içinde hareket ettiğini vurgulayan Bessent, "Hazine Bakanlığı, bu dolandırıcılığın arkasındaki ağları çökertmek ve Amerikalıları korumak için araçlarını kullanmaya devam edecektir." ifadesini kullandı.

patronlardunyasi.com

benzer haberler
John Ternus CEO olarak ilk kez sahneye çıktı, tarihi lansmanda katlanabilir iPhone Duo ve iPhone 18 serisi tanıtıldı
John Ternus CEO olarak ilk kez sahneye çıktı, tarihi lansmanda katlanabilir iPhone Duo ve iPhone 18 serisi tanıtıldı