Dolar
48,6416
0,05%
Euro
56,1959
0,06%
Sterlin
65,6319
-0,08%
Bitcoin
3.739.966
-2,27%
BİST-100
14.022,75
-1,50%
Gram Altın
6.706,301
-0,21%
Gümüş
63,73
0,79%
Faiz
40,41
0,32%

ABD Hava Kuvvetleri Genel Sekreteri Troy Meink, yörüngede uzay silahları konuşlandırdıkları konusundaki iddiaları doğruladı

ABD Hava Kuvvetleri Genel Sekreteri Troy Meink, Dünya'nın yörüngesinde uzay silahları konuşlandırdıklarını belirterek, ülkesinin uzayda saldırı kabiliyeti olduğunu ilk kez kamuoyuna açıkladı.

15.09.2026 08:35Güncelleme: 15.09.2026 09:11
Haberi paylaşın
ABD Hava Kuvvetleri Genel Sekreteri Troy Meink, yörüngede uzay silahları konuşlandırdıkları konusundaki iddiaları doğruladı
16px
32px

CNN televizyonunun haberine göre, Meink, Maryland eyaletinde düzenlenen bir konferansta, ABD'nin uzun süredir varlığı tartışılan uzay silahlarına ilişkin açıklamada bulundu.

Meink, değişen tehdit ortamına karşı hazırlıklarını artırmayı sürdürdüklerini savunarak, "İşte bu yüzden ABD'nin, yörüngede şu anda ortak kuvvetleri düşmanca eylemlere karşı savunabilecek kapasitede uzay kontrol silahları bulunuyor." dedi. Bu silahların "ABD kuvvetlerini savunmak için kullanılacağına" işaret eden Meink, "Sadece havada değil, uzayda da üstünlüğümüzü korumamız son derece önemli. Bu nedenle tehdit edildiğimizde başa çıkabilmemiz için adımlar atmak zorunda kaldık." diye konuştu.

Troy Meink, silahlar hakkında ve ne zaman konuşlandırıldıklarına dair detay vermeyi reddetti. Öte yandan, Meink, Çin'i ve Rusya'yı uzayda askeri kabiliyet geliştirmeyi amaçlamakla suçlayan ABD'nin, uzayda saldırı kapasitesi olduğunu böylece ilk kez doğrulamış oldu. Washington Post gazetesine konuşan bir ABD'li yetkili de uzay saldırı kabiliyetlerinin, ABD birliklerinin veya uydularının hedef alınması halinde "düşman uydularının etkisiz hale getirilmesini içerebileceğini" söyledi.

patronlardunyasi.com

editörün seçtikleri
Zorlu’da ikinci bilanço operasyonu, Vestel’den sonra Zorlu Enerji’de masada
Zorlu’da ikinci bilanço operasyonu, Vestel’den sonra Zorlu Enerji’de masada#Zorlu Enerji